Vrei să fii milionar? Dumitru Dragomir te învaţă cum să dai lovitura în afaceri: „Faci un milion de euro pe an”

Dumitru Dragomir, care are o experiență vastă în lumea afacerilor, împărtășește câteva sfaturi practice și revelatoare pentru succesul în acest domeniu. Dincolo de anecdotele personale, fostul şef al LPF vine cu idei care pot influența evoluția unei afaceri și a stilului de viață.

20 mart. 2024, 15:19
Vrei să fii milionar? Dumitru Dragomir te învaţă cum să dai lovitura în afaceri: „Faci un milion de euro pe an”
Vrei să fii milionar? Dumitru Dragomir te învaţă cum să dai lovitura în afaceri: "Faci un milion de euro pe an"

Dumitru Dragomir te învaţă cum să dai lovitura în afaceri. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal  a recunoscut că le-a făcut toate poftele copiilor săi. Dar, cu toate acestea, evoluția lor a fost una fabuloasă, iar Bogdan Dragomir are acum grijă de toate afacerile familie.

„Băiatul meu a fost băiat de bani gata. La 7 ani i-am adus, din Irlanda de Nord, motocicletă. Electrică. Din aia din care acum se găsește peste tot. Se ducea la antrenament și lumea se închina pe stradă. Nu se mai văzuse așa ceva, nu se auzea nici zgomotul. Acum 40 de ani!”, a spus Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

Citeşte şi: Ce părere are Dumitru Dragomir despre Bitcoin. Cine l-a învățat să facă bani: „Am fost numai în grupuri de oameni deștepți”

Dumitru Dragomir a dezvăluit că secretul succesului în afaceri o reprezintă, în primul rând, capacitatea de a risca și de a învăța. Educația este esențială pentru a obține succesul pe termen lung și respectul celor din jur. Apoi, investițiile bine plasate și planificarea strategică pot duce la o creștere semnificativă a profitului.

De exemplu, afacerile cu plante medicinale pot fi profitabile, necesitând investiții relativ mici. Aceasta poate fi o opțiune viabilă pentru cei interesați să înceapă o afacere: „Dom’le, dacă înveți multă carte nu ai timp să faci avere. Dar trăiești toată viața bine. Nu ești bogat, dar trăiești bine și tu și familia ta. Unui tânăr îi trebuie cam 5.000 de lei pe lună ca să trăiască bine, să muncească doar. Dacă vrea să facă o afacere are nevoie cam de 100.000-150.000 de euro. O afacere cu plante medicinale e bună… Dacă o făceam eu, îi spărgeam pe toți. Dar nu e sub un milion investiția, ca să poți să câștigi”.

Dar cumpărarea de teren agricol poate fi cea mai bună afacere posibilă în România. Potențialul de creștere a valorii terenului poate duce la profituri substanțiale pe termen lung: „Dacă ai 20 ha de pământ… Pe astea le iei cu 100.000 de euro, teren agricol. Și te apuci și pui nuci. Iar în cinci ani încep să producă. Iar la 20 de ha faci un milion de euro pe an!”.

Citeşte şi: Ce salarii oferă Dumitru Dragomir angajaților lui de pe șantier: „Plătesc mai bine ca Gigi Becali”

„Să cumperi pământ e singura afacere posibilă, sigură, în România. Nici narcoticele nu sunt mai bune decât pământul. Eu am cumpărat, de la Gigi Becali, acum un an cu 300 și acum e 500. Mi-a dat și 600 pe el. Peste doi ani e 1.000-1.200”, a mai spus Dumitru Dragomir.