Vrei să-ți cumperi calculator? Grăbește-te! Preţurile la plăcile de bază vor creşte cu 10%

Intenţionezi să îţi cumperi un telefon, tabletă, laptop sau calculator? Îţi recomand să faci acest lucru până la sfârşitul lunii martie a acestui an, deoarece dupa aceasta dată preţurile la plăcile de bază vor creşte cu peste 10%. Producătorii de hardware justifică această decizie prin creşterea preţurilor la cupru şi a salariilor muncitorilor din fabricile din China.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 15:24
Vrei să-ți cumperi calculator? Grăbește-te! Preţurile la plăcile de bază vor creşte cu 10%

Cuprul este principalul responsabil de această veste proastă, tona din acest metal scumpindu-se în ultima lună cu aproximativ 600 $ (ajungând astfel la 8400 $), sau cel puţin asta vor producătorii să ne facă să credem, scrie gadget.ro.

Aceasta va fi cea de-a treia scumpire a plăcilor de bază în numai un an, după ce preţurile au crescut cu 5-10% în prima parte a a anului trecut şi cu încă 3-8% în aprilie 2011. Practic, plăcile de bază se vor scumpi în medie cu 18-28% într-un interval de numai un an.

Probabil că în România preţurile vor creşte cu mai mult de 10%, deoarece comercianţii de la noi obişnuiesc să îşi sporească şi profitul în urma unor astfel de creşteri. Acest lucru s-a mai întâmplat şi anul trecut la creşterea preţurilor la HDD-uri, când deşi la nivel internaţional preţurile HDD-urilor au crescut cu 10-30%, la noi acestea s-au dublat, mai scrie gadget.ro.