Vrei să-i rupi o mână? Te costă 3.000 de dolari! Un site oferă asasini şi bătăuşi contracost

Un site rusesc care oferă “asasini pentru închiriere” continuă să funcţioneze, deşi s-a spus că a fost blocat în urma plângerii deputatului moscovit Ruslan Gattarov, care a declarat că este victima respectivului portal. Site-ul este înregistrat pe o firmă din China şi este găzduit în Republica Moldova.

09 dec. 2013, 22:59
Vrei să-i rupi o mână? Te costă 3.000 de dolari! Un site oferă asasini şi bătăuşi contracost

Autorităţile ruse spun că pagina web pentru comandarea omorurilor şi bătăilor oferă un şir lung de servicii, iar preţurile pornesc de la 1.100 de dolari, în funcţie de preferinţele celui care plasează „comanda”. „Pagina descrie detaliat serviciile oferite, iar site-ul este înregistrat pe o companie din China. Totuşi, autorităţile ruseşti au rapoarte cu privire la cei care au comandat crime prin contract şi sunt prinşi de poliţie”, a menţionat deputatul Ruslan Gattarov.

Poliţia rusă susţine că a blocat accesul la site-ul, care oferea potenţialilor clienţi servicii precum „distrugere fizică”, „luarea unei persoane în pădure pentru discuţii” şi „aranjarea oaselor” sau „spargerea dinţilor”. Oferta portalului este prezentată într-un limbaj specific. Astfel, serviciul de „aranjare a oaselor” presupune întâlnirea cu „obiectul”, legarea acestuia, punerea în portbagaj şi deplasarea către zone îndepărtate pentru o discuţie sau o bătaie, după caz.

Clienţii primeau, de asemenea, fotografii şi filmuleţe de la acţiunile întreprinse, susţin proprietarii site-ului. Serviciile erau realizate de membrii unei bande criminale, foşti sportivi şi soldaţi din trupele speciale. Pe site se mai precizează şi tarifele. De exemplu, pentru o simplă sperietură, care presupune legarea victimei şi transportarea acesteia în afara oraşului, tariful este de 1.000-1.500 de dolari, iar dacă aceste acţiuni se finalizează cu o bătaie, preţul urcă la circa 3.000 de dolari.

Totodată pentru 3.000 de dolari, membrii bandei sunt dispuşi să rupă membrele victimei. La 5.000 dolari ajung tarifele pentru „protejarea afacerilor, bordelurilor sau magazinelor de băuturi alcoolice”. Contactul se face doar prin e-mail.

Citiţi mai mult pe libertatea.ro