Vrei să îţi iei permisul de conducere? Vezi ofertele şcolilor auto cu cele mai bune preţuri. Cât costă pachetul VIP

Cei care vor să îşi ia permisul de conducere trebuie să studieze atent oferta bogată de pe internet, dacă vor să plătească un preţ bun. Costurile sunt diferite, pe cât de multe şcoli de şoferi sunt. România TV a făcut o incursiune pentru dumneavoastră şi vă expune pachetele cele mai atractive pe care instructorii auto le pun la dispoziţia celor interesaţi.

12 sept. 2016, 07:25
Vrei să îţi iei permisul de conducere? Vezi ofertele şcolilor auto cu cele mai bune preţuri. Cât costă pachetul VIP

Şcolile de şoferi pun la dispoziţia novicilor într-ale condusului adevărate pachete de obţinere a permisului categorie B. Informaţiile de pe site-uri includ serviciile incluse, preţurile, îndatoririle elevului precum şi ale şcoli. În plus, unele şcoli se laudă pe site-urile proprii şi cu gradul de promovabilitate, respectiv cu obţinerea carnetelor de conducere de către cursanţii proprii.

Citeşte şi COD RUTIER: Măsuri dure pentru şoferii prinşi băuţi la volan: Ar putea rămâne pietoni toată viaţa!

Cea mai ieftină soluţie de obţinere a carnetului de conducere în Bucureşti costă aproximativ 650 de lei. Pentru aceşti bani elevul primeşte doar 24 de ore de legislaţie şi 30 de ore de conducere. Dacă elevul vrea să plătească în rate există această posibilitate, cu 100 de lei avans la începerea cursurilor, informează sosoauto.ro. Alte şcoli de şoferi împart în rate egale preţul. 

Pachet VIP de obţinere a permisului de conducere

Cei care au posibilităţi financiare mai mari pot opta pentru pachetele VIP ale şcolilor auto. Pachetul VIP de obţinere a carnetului de conducere costă 1599 de lei. „Acest pachet este destinat persoanelor care nu au timp si nu pot veni pana la noi la scoala”.

În preţ mai sunt incluse:

„-Taxă de scolarizare
-Analize medicale + Aviz psihologic
-Taxa rezervare masina in ziua examenului
-Loc de plecare în şedinţă preferenţial (Aveţi posibilitatea de a alege locul de unde doriţi să începeţi orele practice de condus)”, mai arată sosoauto.ro.

Şcoala de şoferi pe datorie

Cei care nu au banii toţi există şi posibilitatea plăţii în rate a şcolii, în schimb preţul cursurilor începe de la 679 de lei, faţă de 649 cu plata integrală. Preţul cursurilor este dat şi de maşina pe care se fac orele de conducere. Preţul la scoalaautosport.ro este mai mare cu 50 de lei dacă maşina este mai bună, respectiv mai nouă. La această şcoală preţul variază între 749 şi 1049 de lei. Varianta mai scumpă este denumită „Curs protocol”. „Curs Protocol include servicii, preluare, începerea şi terminarea cursurilor aproape de casă, iar elevul stabileşte orele”, informează scoalaautosport.ro.

Carnetul pentru motocicletă

Cei care vor să obţină actul care le va permite să conducă motociclete pe drumurile publice costă 990 de lei. „Tariful de şcolarizare poate fi plătit integral sau în 3 rate, prima rată fiind de 1/3 din preţul contractului. Tariful de şcolarizare va fi achitat integral până la efectuarea a 2/3 din numărul orelor de pregătire practică, în caz contrar se vor aplica penalitaţi de 0,5% din valoarea sumei neachitate, pentru fiecare zi de întârziere”, informează autogeneral.ro.

Şcoala va dura 4 săptămâni şi va include 24 ore de pregătire teoretică şi 26 ore de pregătire practică (poligon şi traseu).

Citeşte şi NOI REGULI DRASTICE pentru obţinerea PERMISULUI de CONDUCERE. Cum se vor desfăşura examenele

Carnet pentru profesionişti

Cei care vor să conducă maşini mai mari trebuie să obţină categoria C. Cu permisul de conducere cu categoria C se pot conduce autovehicule, altele decât cele din categoria D, sau D1, a cărui masă totală maximă autorizată este mai mare de 3.500 Kg. şi care este proiectat şi construit pentru transportul a maximum 8 pasageri în afara conducătorului auto. Preţul pentru această şcoală este de 2100 de lei, potrivit autogeneral.ro. Cei care vor să agaţe de maşini şi anumite remorci trebuie să obţină şi categoria E. Această categorie mai costă aproximativ 500 de lei.

Durata cursului CE

– 9 săptămâni atunci când efectuează pregatirea concomitent cu cea necesară obţinerii permisului de conducere categoria B, timp în care efectuează 60 ore de pregătire teoretică şi 40 ore de pregătire practică în traseu.
– 8 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B, cu o vechime mai mica de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 36 ore de pregătire practică în traseu.
– 7 săptămâni atunci când este posesor de permis de conducere categoria B cu o vechime mai mare de un an, timp în care efectuează 50 ore de pregătire teoretică şi 30 ore de pregătire practică, în traseu.

Conditii de inscriere la scoala de soferi-categoria B

-varsta minima 18 ani
-act de identitate (original si copie)
-fisa medicala
-aviz psihologic
-certificat de cazier judiciar cu mentiunea pentru examen auto
-2 poze tip buletin

Preţuri în ţară pentru categoria B

În ţară preţurile pentru şcoala de şoferi sunt mai mariÎn Cluj, preţul şcolii de şoferi pentru categoria B este de 1200 de lei. Cei care achită integral preţul primesc bonus maşina la examen, cei care aleg să plătească în rate mai plătesc o taxă de 100 de lei pentru a beneficia de maşină la proba oraşului, potrivit silaghiauto.ro. La Timişoara şcoala de şoferi costă între 1350 şi 1800 de lei, iar scoalatintin.com anunţă că preţurile sunt negociabile.

La Iaşi preţul variază între 690 şi 990 de lei, în funcţie de autoturisul cu care se fac cursurile. De preţul mai mic elevul va învăţa tainele şofatului pe un autoturism Logan, în timp ce carnetul categoria B poate fi obţinut pentru preţul mai mare pe o maşină Toyota.