VREI SĂ STUDIEZI ÎN UK? Află OFERTELE universităţilor şi şcolilor britanice pentru anul şcolar 2015 – 2016

Aproape 30 de universităţi şi şcoli britanice îşi vor prezenta sâmbătă oferta educaţională la cea de a doua ediţie a târgului educaţional organizat de British Council.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 09:20
VREI SĂ STUDIEZI ÎN UK? Află OFERTELE universităţilor şi şcolilor britanice pentru anul şcolar 2015 – 2016

Education UK Exhibition, unde sunt prezentate exclusiv instituţii de învăţământ britanice, se va desfăşura la hotelul Howard Johnson, între orele 10,00 şi 19,00, iar accesul vizitatorilor este gratuit, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii universităţilor şi şcolilor britanice vor susţine o serie de seminarii pe teme diverse: cum se scrie un eseu pentru înscrierea la facultăţile din UK în aşa fel încât succesul să fie garantat, avantajele de a studia dreptul în Marea Britanie, ce domenii de specializare sunt competitive şi de ce, varietatea specializărilor în materie de artă şi design disponibile în Marea Britanie, la toate nivelurile de calificare (licenţă, masterat, doctorat) şi multe altele.

Printre expozanţi se numără şi UCAS, organizaţia britanică responsabilă cu managementul aplicaţiilor pentru universităţile şi colegiile din Marea Britanie. Aceasta va susţine o prezentare menită să ofere o imagine de ansamblu asupra procesului de înscriere la studii în Marea Britanie, de la cum să aplici, cum să alegi cea mai potrivită specializare, cum să completezi aplicaţia online şi până la redactarea motivaţiei personale şi posibilităţile de finanţare.

Vizitatorii pot afla direct de la universităţile de interes şi despre oferta de burse disponibilă pentru studenţii români.

Şapte dintre universităţile prezente la Education UK Exhibition sunt plasate în prima treime a University League Table 2015 (University of East Anglia, University of Birmingham, University of Kent, The University of Nottingham, Cardiff University, University of Manchester şi University of Essex) iar printre şcoli se remarcă Regent College şi The Duke of York’s Royal Military School.

Programul complet al evenimentului educaţional este disponibil pe website-ul British Council, la www.britishcouncil.ro.

Cei care se înscriu online la târgul educaţional au două şanse de a câştiga premii: vor participa automat la o tombolă cu premii şi se pot înscrie la un concurs foto care va aduce câştigătorului două bilete de avion, dus-întors, pentru Londra.