Vrei să ţii răceala şi gripa departe? Renunţă la aceste obiceiuri proaste

Nu este imposibil să treci de sezonul rece fără să fi suferit de răceală sau gripa. Trebuie doar să fii cu mai mare băgare de seamă şi să renunţi la unele obiceiuri proaste, chiar infantile care-ţi favorizează răspândirea microbilor.

17 dec. 2015, 07:30
Vrei să ţii răceala şi gripa departe? Renunţă la aceste obiceiuri proaste

Nu te mai spala pe maini ca un copil!

Parintii, de regula, isi invata copiii sa se frece temeinic pe maini cand se spala. Totusi, ajunsi adulti, multi oameni obisnuiesc sa se spele pe maini exact ca niste copii nesupravegheati: foarte superficial! Persoanele care se spala bine pe maini, adica se freaca cu sapun pentru cel putin 20 de secunde, isi scad riscul de a se imbolnavi de gripa si raceala cu 17%, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA.

Mai mult, exista si cateva momente esentiale in care trebuie sa ne spalam pe maini bine de tot: inainte de a avea grija/ajuta o persoana deja bolnava, dupa ce am avut de-a face cu o persoana bolvana, inainte de a manca sau a pregati mancare, dar si dupa ce am mancat sau dupa ce am pregatit mancare!

Nu-ti mai atinge fata!

Multe persoane nu sunt constiente de faptul ca-si ating in mod repetat fata in timpul zilei, raspandind microbii de pe maini pe fata si inverse in mod constant. Desi pielea functioneaza ca o bariera naturala impotriva microbilor, nici ea nu este infailibila. Mai mult, cand ne atingem ochii, narile, buzele, practic tinem „usile larg deschise” si chiar transmitem „o invitatie” microbilor sa patrunda in organism.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro