Vrei să trăieşti PERICULOS în vacanţă? Chinezii au pachete TURISTICE TERORISTE pentru clienţii COOL

Autorităţile chineze oferă 500 de yuani (80 dolari, 58 euro) oricărui turist care călătoreşte în regiunea autonomă Xinjiang din nord-vestul Chinei după recentele atacuri teroriste, în încercarea de a stimula turismul, în timp ce întăresc condiţiile de securitate în zonă.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 17:12

China oferă 80 de dolari oricărui turist care doreşte să viziteze Xinjiang după recentele atentate teroriste, soldate cu peste o sută de morţi şi răniţi. Anunţul a fost făcut miercuri de guvernul regional, care face eforturi pentru a combate prăbuşirea turismului şi a afacerilor în regiune, în urma recentelor atentate.

La Urumqi, capitala administrativă a regiunii autonome Xinjiang, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 79 au fost rănite într-un atac cu explozivi şi arme albe produs la 30 aprilie într-o gară din oraş. Ulterior, la 22 mai, un atac terorist comis într-o piaţă din Urumqi de forţe extremiste religioase, potrivit autorităţilor, s-a soldat cu 39 de morţi şi 94 de răniţi.

CIteşte şi Ironia sorţii: A MURIT şi I-A UCIS în timp ce ÎI ÎNVĂŢA SĂ OMOARE

Ampla regiune autonomă atrage în mod obişnuit un mare număr de străini datorită numeroaselor situri turistice (peste 1.100, mai multe decât în oricare altă parte a Chinei), ceea ce în 2013 i-a permis crearea a 1,5 milioane de locuri de muncă legate de acest sector, a relatat Xinhua, potrivit sursei citate.