Vrei un TEN IMPECABIL? Iată câteva PRODUSE NATURALE pentru hidratare

Pentru a evita folosirea cremelor care conţin substanţe chimice, poţi folosi uleiuri şi plante care să îţi hrănească pielea. Printre acestea se numără uleiul de argan, uleiul de sâmburi de caise sau castravetele.

21 mai 2014, 15:48
Vrei un TEN IMPECABIL? Iată câteva PRODUSE NATURALE pentru hidratare

Iata cateva produse naturale pentru hidratare si cum le poti folosi:

1. Ulei de argan. Uleiul de argan este un hidrantant natural al pielii. Folosit de catre femeile din tarile aride, uleiul de argan este eficient contra uscarii pielii. El este bogat in acizi grasi nesaturati si previne aparitia ridurilor, scrie curademiere.ro.

Citeşte şi Reţete de MĂŞTI de faţă cu fructe şi legume care TE ÎNTINERESC cu 5 ani

Alege un ulei de argan virgin, presat la rece, pentru a beneficia de toate proprietatile sale. Acesta poate fi folosit pur, pe intregul corp, dimineata si seara. Dimineata foloseste foarte putin pentru ten, caci ar putea straluci. Trebuie sa stii si ca uleiul de argan este fotosensibil, deci nu te expune la soare dupa ce l-ai folosit.

2. Ulei din samburi de caise. Uleiul din samburi de caise reda stralucirea pielii. El contine o cantitate importanta de vitamina A. Uleiul din samburi de caise regenereaza, rehidrateaza si protejeaza pielea de soare si poate fi folosit pentru orice tip de piele.

Poti folosi ulei din samburi de caise dimineata si seara, pe tot corpul. Desi protejeaza, acest ulei nu inlocuieste o crema de protectie solara.

Citeşte şi Măşti naturale pentru păr care conferă rezistenţă şi strălucire

3. Ulei din germeni de grau. Uleiul din germeni de greu previne uscare excesiva a pielii si imbatranirea cutanata, mentinand elasticitatea pielii. Acizii grasi din uleiul din germeni de grau protejeaza pielea de radicalii liberi, care deterioreaza tesuturile si duc la formarea ridurilor.

4. Castravete. Castravetele este plin de apa. El hidrateaza pielea la suprafata, insa nu o hraneste in profunzime. Foloseste castravetele mai ales dupa plaja sau cand simti ca pielea este mai uscata decat de obicei. Poti sa pui rondele de castravete pe fata sau poti face o masca cu iaurt si castravete.

Citeşte şi Panseluţa sălbatică, remediu eficient împotriva acneei