Vreme caldă în Sud şi Est. Ploi şi risc de inundaţii în Nord şi Vest. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Valorile termice din ce în ce mai ridicate de care ne-am bucurat în ultima perioadă aduc din păcate ploi şi, odată cu ele, creşte riscul de inundaţii. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă un COD GALBEN de inundaţii valabil pentru bazinele hidrografice aferente judeţelor Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba. Avertizarea hidrologică a intrat în vigoare sâmbătă la ora 18,00.

RomaniaTV.net
09 mart. 2013, 16:33
Vreme caldă în Sud şi Est. Ploi şi risc de inundaţii în Nord şi Vest. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ne asteapta în continuare o vreme deosebit de caldă in mare parte din tara, mai putin in regiunile vestice şi nord-vestice unde valorile termice vor fi în scădere uşoară. Norii raman adunati peste vestul, centrul si nordul teritoriului unde ploua pe arii extinse, izolat mai abundent, îndeosebi în zona montană. Trecător la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În celelate zone norii vor imparti cerul cu soarele, iar ploile se vor semnala local. Vântul sulfa cu puetre prin regiunile sudice şi în zona de munte, iar temperaturile maxime vor pleca de la 3 grade în nordul extrem al Moldovei si vor ajunge până în jur de 20 de grade în Lunca Dunării.

Duminică pe bucuresteni îi asteapta o zi cu temperaturi mai curand specifice lunii aprilie. Maxima termica se va situa in jurul valorii de 18 grade Celsius, desi soarele cedeaza din cand in cand locul norilor ce vor scutura si cativa stropi de ploaie, cel mai probabil in prima parte a zilei. Vantul sprinten de vest adie primavaratic si alunga norii.Presiunea atmosferica stationara la 747 mm coloana de mercur.

Deşi luni se mai raceste putin, vremea ramane mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade în nordul Moldovei până la 18 grade în sudul Bărăganului şi al Dobrogei. Norii vor acoperi cerul in toata tara şi ploua în majoritatea regiunilor. La munte şi, trecător, în nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă pot fi mai importante, cu precădere în zona de munte, iar vantul nu va avea excese.

În Bucuresti se mai raceste vremea, dar ramane totusi destul de cald. Vor predomina norii şi trecător va ploua. Vântul va fi cel mult moderat, iar amiaza aduce in jur de 16 grade in termometre.

Marti, temperaturile continua sa scada usor, dar vremea rămâne mai caldă decât în mod normal pentru această dată îndeosebi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor situa între 4 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în Lunca Dunării. Vor predomina norii ce vor lasa ploua în general slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. La munte şi în nordul Moldovei, in continuare se asteapta precipitaţii mixte.

Temperatura aerului va continua să scadă uşor marti si in Bucuresti, dar vremea va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Norii prefera cerul capitaleisi din cand in cand ploua. Vantul adie usor, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Miercuri şi joi vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, iar temperaturile maxime se vor situa între 6 şi 16 grade.

De vineri in schimb se raceste accentuat in toate regiunile, valorile termice ajungd sa fie comparabile cu ceea ce ar trebui sa se inregistreze in mod normal in acesta perioada. Va mai ploua la mijlocul saptamanii in mare parte din tara, iar la munte cad precipitatii mixte.