Vreme caldă pentru sfârşit de mai. Vezi prognoza

Meteorologii anunţă pentru săptămâna aceasta că vremea se va încălzi în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. De vineri însă, vremea se răceşte din nou şi devine răcoroasă în jumătatea de nord-vest a ţării, îndeosebi în prima zi, în timp ce în restul teritoriului regimul termic se va încadra în general în limite normale pentru această perioadă.

26 mai 2013, 12:48
Vreme caldă pentru sfârşit de mai. Vezi prognoza

Luni în nordul, vestul şi centrul ţării vremea va fi răcoroasă şi cerul mai mult noros. Vor fi averse şi descărcări electrice pe arii extinse în Maramureş şi Crişana şi local în Transilvania, Banat şi în jumătatea nordică a Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi în nord-vest şi la munte local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. În restul temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificări locale în cursul zilei în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade în Maramureş până la 24 de grade în Muntenia şi Dobrogea. Temperatura aerului la amiază va urca spre 23 de grade, valoare apropiată de cea normală la sfârşit de mai. Iar ziua va fi frumoasă ca aspect, soare şi câţiva nori rătăciţi şi inofensivi, însă vântul va sufla mai sprinten pe parcursul zilei.

Marţi vremea se va încălzi în toate regiunile, dar în nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi înnorări şi local averse cu fulgere şi descărcări electrice. În restul teritoriului, soarele împarte cerul cu norii şi doar la munte, pe alocuri, cad ploi de scurtă durată, iar pe crestele înalte vântul suflă cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 18 grade în Maramureş până la 29 de grade în sudul Munteniei.

În Capitala se anunţă vreme frumoasă şi în încălzire, aşa că marţi după-amiaza termometrele vor indica 27….28 de grade, iar ziua va fi însorită, fără strop de ploaie, fără vânt alert.

Miercuri vremea continuă să se încălzească, în special în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că temperaturile maxime vor avea valori de la 21 de grade în estul Transilvaniei şi în Deltă până la 29 de grade în sud şi sud-vest. Iar soarele va fi generos peste zi, doar la munte, în sudul şi vestul ţării se mai plimbă nori care lasă izolat câte o ploaie scurtă şi slabă.

Vântul încă nu se domoleşte, rămâne alert în mare parte din ţară.

În Capitala va fi vreme uşor mai caldă decât în mod normal pentru acestă dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Joi vorbim despre vreme instabilă în mare parte din ţară. Cer va fiacoperit de nori groşi în jumătatea de vest a ţării unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului dimineaţa mai avem parte de soare apoi însă norii se adună treptat şi furtunile îşi fac apariţia pe arii din ce în ce mai extinse după-amiaza şi noaptea. Vor fi condiţii de grindină şi local cantităţile de apă vor fi însemnate, îndeosebi în zona de munte. Temperaturile amiezii pornesc de la 19 grade în Dealurile de Vest şi ating 30 de grade în Lunca Dunării, unde vorbim despre vreme caldă pentru sfârşit de mai.

De vineri însă, vremea se răceşte din nou şi devine răcoroasă în jumătatea de nord-vest a ţării, îndeosebi în prima zi, în timp ce în restul teritoriului regimul termic se va încadra în general în limite normale pentru această perioadă. Descărcări electrice şi vijelii, aceste vor fi prezente local şi temporar în majoritatea regiunilor.