Vreme călduroasă în mare parte a ţării, caniculară în vest şi sud PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi tot despre vreme călduroasă vorbim în mare parte din ţară, iar în Câmpia de Vest şi cea Română, local va fi caniculă pentru câteva ore la amiază, când temperaturile vor urca spre 36 de grade, pornind de la 28 în depresiuni.

RomaniaTV.net
19 aug. 2013, 13:52
Vreme călduroasă în mare parte a ţării, caniculară în vest şi sud PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Disonfortul termic va fi şi el mai accentuat în regiunile vestice şi sud-vestice, soarele va predomina în peisajul meteorologic al zilei şi doar pe la munte, spre seară, apar câţiva nori ce pot să lase izolat ploi slabe, trecătoare, însoţite de fulgere şi tunete. Iar vântul se agită mai mult prin sudul şi sud-estul ţării, devine chiar alert prin Dobrogea şi sudul Banatului.

Şi în Capitală vorbim despre vreme caniculară la amiază, temperatura aerului atinge 34…35 de grade, în condiţii de cer mai mult senin. Noroc de vântul care suflă mai hotărât peste zi şi diminuează diusconfortul termic de la orele prânzului.

Miercuri temperaturile mai scad puţin, îndeosebi în regiunile vestice, însă vremea tot călduroasă rămâne în mare parte din ţară, căci soarele predomină. Şi doar în vest, nord-vest şi zona de munte, în a două parte a zilei, norii se adună şi lasă local averse însoţite de descărcări electrice şi scurte rafale de vânt. În rest, vântul nu da semne de agitaţie, exceptând Dobrogea unde încă rămâne alert. Iar temperaturile zilei se încadrează inter 27 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti şi miercuri va fi o zi călduroasă, deşi temperatura scade uşor faţă de marţi, la amiază vor fi aproximativ 33 de grade în termometre. Vântul suflă mai sprinten şi miercuri şi aerul va fi respirabil, deşi ziua se anunţă însorită, iar cei câţiva nori care se mai arată pe cer sunt strict de decor, nu lasă strop de ploaie.

Joi în sud şi est se menţine acelaşi regim termic călduros, în rest ne mai răcorim puţin, iar maximele zilei pornesc de la 26 de grade în estul Transilvaniei şi încă ating 34 de grade în Lunca Dunării. Că aspect, vorbim despre cer variabil, adică soare şi câţiva nori rătăciţi, în mare parte din ţară. Doar în vest şi nord-vest înnorările temporare aduc averse cu fulgere, tunete şi scurte intensificări ale vântului, mai ales către zonele montane din aceste regiuni. În rest însă nu se astapta ploi şi numai în Dobrogea vântul încă are putere pe parcursul zilei.

În Bucureşti nu se anunţă nicio schimbare în peisajul meteorologic, aceeaşi vreme călduroasă, 32…33 de grade în termometre la amiază, în condiţii de cer mai degrabă senin şi vânt domol.

Vreme călduroasă anunţă meteorologii pentru ziua de vineri, cu temperaturi între 26 şi 33 de grade la scară întregii ţări şi doar câteva ploi scurte cu fulgere şi tunete după-amiazsa în zona de munte, în rest va fi timp frumos. În Dobrogea însă vântul continuă să dea semnen de agitaţie. Iar tendinţa pentru finalul săptămânii este în ton cu vremea de până acum: vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, cu şanse mai mari de averse şi descărcări electrice în vest şi nord-vest, abia pe duminică – luni.