Vreme caniculară în Bucureşti. Temperatura va ajunge la aproape 40 de grade! Avertismentul meteorologilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o prognoză specială pentru Capitală prin care avertizează că vremea va fi caniculară. Meteorologii avertizează că marţi sunt şanse mari să plouă.

09 aug. 2021, 10:12
Vreme caniculară în Bucureşti. Temperatura va ajunge la aproape 40 de grade! Avertismentul meteorologilor

Vreme caniculară în Bucureşti. Prognoza specială pentru Capitală este valabilă până miercuri, la ora 22.

Vreme caniculară în Bucureşti. Disconfortul termic va fi ridicat

Vremea va fi călduroasă, caniculară în cursul după-amiezelor. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Valorile temperaturii maxime se vor situa între 34 și 37 de grade, iar cele minime vor fi, în general, de 18…21 de grade.

Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice) vor fi posibile îndeosebi în a doua parte a zilei de marți (10 august), în noaptea de marți spre miercuri (10/11 august) și în cursul zilei de miercuri (11 august).

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. Gestul făcut de iubita afaceristului prin care s-ar fi dat de gol

Meteorologii anunţă trei zile de canicula si disconfort termic accentuat, in jumatate de tara. Mercurul din termometre va urca pana la 38 de grade, la umbra, insa valorile resimtite vor trece de 40 de grade.

Prognoza meteo 9 august. La noapte, în regiunile vestice şi nord-vestice, înnorãrile se vor accentua, iar mai ales spre dimineaţã, local în Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei şi izolat în Banat vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În celelalte regiuni cerul se va menţine mai mult senin Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 7…8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã spre 23…25 de grade. În depresiunile intramontane, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã de 18…19 grade, mai scãzutã în zona periurbanã pânã spre 16 grade.

Prognoza meteo 9 august – LUNI

Vremea va fi cãlduroasã, iar în regiunile sudice şi sud-vestice, disconfortul termic va fi ridicat şi va fi caniculã. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic în Oltenia, Muntenia, local în Banat, sudul Crişanei şi vestul Dobrogei şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Transilvania. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei, când, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania şi în nordul Munteniei, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi vijelii, iar ploile pot avea şi caracter torenţial. În celelalte regiuni, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 23…24 de grade pe litoral. Noaptea, izolat, va fi ceaţã, îndeosebi în depresiunile intramontane şi în centrul ţãrii, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Trei zile de caniculă şi disconfort termic accentuat, în jumătate de ţară