VREME de COŞMAR în Capitală: Trei persoane rănite, 75 de maşini avariate şi 146 de copaci doborâţi de vânt

Trei persoane au fost rănite, 75 de autoturisme au fost avariate, iar 146 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, marţi, în Capitală, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, pentru intervalul orar 5.00-17.00.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 11:21
VREME de COŞMAR în Capitală: Trei persoane rănite, 75 de maşini avariate şi 146 de copaci doborâţi de vânt

În aceeaşi perioadă, din cauza vremii, au căzut nouă panouri publicitare, şase cabluri electrice şi trei stâlpi, trei elemente de acoperiş au fost desprinse, iar şase străzi au fost inundate, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, informează Mediafax.

Potrivit lui Daniel Vasile, trei persoane au fost rănite după ce au fost lovite de crengi smulse de vânt. Este vorba despre o femeie rănită în timp ce se afla în zona Piaţa Presei Libere, un bărbat rănit pe Bulevardul Ion Mihalache şi un tânăr de 17 ani care a fost accidentat pe strada Cetatea de Baltă şi transportat la Spitalul Universitar.

Majoritatea solicitărilor la ISU Bucureşti au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, pe autoturisme sau pe locuinţe.

Intervenţiile de lungă durată au fost cele pentru scoaterea apei acumulate în subsolurile locuinţelor sau pe carosabil, în mai multe zone din Capitală, printre care Şoseaua Antiaeriană, strada Jiului, strada Dumitru Brumărescu, Drumul Între Tarlale şi Bulevardul Poligrafiei.

Capitala a ieşit marţi, la ora 13.00, de sub avertizarea cod portocaliu de ploi, însă rămâne vizată de cod galben, până miercuri dimineaţă, potrivit meteorologilor.

ANM a emis un cod portocaliu de ploi şi vânt pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabil până miercuri la ora 02.00, şi un cod galben pentru Capitală şi pentru restul judeţelor din jumătatea de sud a ţării.