Vreme de iarnă în mai multe zone. A nins şi s-a aşternut strat consistent de zăpadă pe Transfăgărăşan, în Bucegi şi pe Transalpina

La munte, iarna şi-a intrat în drepturi. A nins pe cea mai înaltă şosea din România, iar la Bâlea Lac stratul de zăpadă are deja câțiva centimetri. Pentru ca traficul să se desfăşoare în siguranţă, asfaltul a fost curăţat încă de la primele ore ale dimineţii.

13 nov. 2022, 12:07
Vreme de iarnă în mai multe zone. A nins şi s-a aşternut strat consistent de zăpadă pe Transfăgărăşan, în Bucegi şi pe Transalpina

Iarna a început să își facă simțită prezența pe Transfăgărășan, mai exact la Bâlea Lac. Cu toate că șoseaua a fost închisă circulației, turiștii au reușit să ajungă la Bâlea Lac și s-au bucurat de puțină zăpadă.

„Este foarte frumos. E foarte multă zapadă. Suntem bucuroşi că am reuşit să ajungem aici. Locuim la Londra şi am venit aici pentru prima dată”, a spus, la România Tv, un turist.

Deşi la Bâlea Lac este mult mai frig decât la Bucureşti, pe turişti nu i-a deranjat să urce pe Transfăgărășan.

„E asa frumos si mi se pare o zona perfecta. Am facut si poze, a fost superb. Chiar sper sa mai venim pe aici”, a spus altă turistă.

Citeşte şi: Iarna își intră în drepturi. Ninge în mai multe zone ale țării. Drumarii intervin de dimineață cu utilaje de deszăpezire

Potrivit ANM, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 5 cm, iar proprietarul pensiunii de la Bâlea Lac spune că dacă îl ajută vremea, va construi pentru a 15 oară hotelul de gheată.

În zonă, mai multe utilaje au ieşit pe traseu. Preventiv, drumarii au aruncat pe şosea o tonă de antiderapant.

Zăpadă este şi în Munţii Bucegi.

A nins şi s-a depus strat de zăpadă şi pe Transalpina. Pentru ca traficul să se desfăşoare în siguranţă, asfaltul a fost curăţat încă de la primele ore ale dimineţii.