Vreme de toamnă autentică în următoarele două săptămâni. ANM a anunţat prognoza pentru intervalul 5 - 18 noiembrie

Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018 13:19 // Actualizat: Luni, 05 Noiembrie 2018 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Temperatura aerului va fi, în general, de scădere la începutul săptămânii în cea mai mare parte a ţării. Începînd cu 7 - 8 noiembrie valorile diurne vor fi în creştere, apoi spre mijlocul lui noiembrie intră din nou într-un proces de răcire. Trecător și pe spații mici, vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță în următoarele două săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 05 NOIEMBRIE - 18 NOIEMBRIE 2018. 

MUNTENIA
Temperatura aerului - la valorile diurne, va fi în scădere până în data de 7 noiembrie; în creștere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. La valorile nocturne, variațiile vor fi spre creștere în prima dimineață; scădere până în 9 noiembrie; creștere până în data de 14
noiembrie și din nou spre scădere, până la sfârșitul intervalului. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 13 și 17 grade și minime între 3 și 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână - maxime între 12 și 16 grade și minime între 3 și 5 grade.
Trecător și pe spații mici, vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță.


OLTENIA
La valorile diurne, temperatura aerului va fi în scădere până în data de 7 noiembrie; în creștere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, ceva mai accentuată decât precedenta. Variațiile termice nocturne vor fi spre creștere în primele 2 nopți și în general
spre scădere, după aceea. Astfel, în prima săptămână vor fi valori medii cuprinse între 13 și 17 grade la maxime și 3....8 grade la minime, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media pe regiune va consta în temperaturi maxime cuprinse între 11 și 17 grade și minime între 3 și 5 grade.
Pe suprafețe mici, în special, în perioada 6-7 noiembrie, vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

BANAT
Tendința temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referință. În medie, valorile maxime se vor încadra între 17 și 21 de grade în prima săptămână și între 12 și 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 și 9 grade în
perioada 5-11 noiembrie, apoi între 3 și 7 grade.
Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, cu precădere, la sfârșitul intervalului.

CRIŞANA
Temperatura aerului va fi în general în scădere, până în data de 8 noiembrie; relativ staționară și în ușoară creștere până în 13 nioembrie, apoi din nou în scădere, însă ceva mai accentuată decât precedenta. Media regională va consta în valori maxime cuprinse între 16 și 21 de grade pe parcursul primei săptămâni și între 11 și 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 și 9 grade în perioada 5-11 noiembrie și între 3 și 7 grade, după aceea. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, îndeosebi la sfârșitul intervalului.

TRANSILVANIA
Temperatura aerului - la valorile diurne va fi în scădere, până în data de 8 noiembrie; relativ staționară și în ușoară creștere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, însă mai accentuată decât precedenta. În medie, maximele se vor încadra între 14 și 21 de grade
în prima săptămână și între 9 și 15 grade pe parcursul celei de-a doua. La valorile nocturne, temperatura aerului va crește în primele 2 nopți; va scădea și încă destul de accentuat în cea de-a treia (dimineața zilei de 8 noiembrie); până în data de 12 noiembrie va avea o nouă creștere, apoi va fi în scădere. Media regională a minimelor, va consta în valori cuprinse între 1 și 5 grade în prima săptămână și între 0 și 3 grade în săptămâna a doua. 
Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată și în creștere, în a doua parte a intervalului și mai ales după data de 14 noiembrie.

MARAMUREŞ
Temperatura aerului va fi în general în scădere, în perioadele 5-9 noiembrie și 14-18 noiembrie; scăderea va fi mai pronunțată la valorile diurne, iar în restul timpului nu va avea variații semnificative. În medie, valorile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade în
prima săptămână și între 10 și 15 grade în cea de-a doua, iar minimele între 3 și 7 grade în perioada 5-11 noiembrie, apoi între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în ultimele zile ale acesteia.

MOLDOVA
În prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi în general în scădere, de la o zi la alta și de la o noapte la alta. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 8 grade. Pe parcursul săptămânii a doua, vremea se va încălzi până în data de 13 noiembrie, apoi se va răci, iar media de temperatură va fi de 10....15 grade la valorile maxime și de 3....5 grade la minime.
Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 6-7 noiembrie și după data de 11 noiembrie.

DOBROGEA
Temperatura aerului - la valorile diurne, va fi în scădere până în data de 7 noiembrie; în creștere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. La valorile nocturne, variațiile vor fi spre creștere în prima dimineață; scădere până în 9 noiembrie; creștere până în data de 14
noiembrie și din nou spre scădere, până la sfârșitul intervalului. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 14 și 16 grade și minime între 7 și 11 grade, iar în cea de-a doua săptămână - maxime între 12 și 15 grade și minime între 5 și 7 grade.
Trecător vor fi condiții de ploi slabe sau burniță.

LA MUNTE
Temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză, însă majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi peste cele normale ale perioadei. În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între 8 și 14 grade și minimele între 1 și 6 grade. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre -2 grade. Vor fi condiții pentru precipitații slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârșitul perioadei de referință.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo 5 - 18 noiembrie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7205
RON
26 Jun
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H