Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului VEZI PROGNOZA METEO

În următoarele zile vremea nu pare să ţină pasul cu fila din calendar. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimele zile, temperaturile continuă să fie ridicate, peste norma acestei perioade, cu soare generos şi cu maxime de 14 grade în Muntenia şi Oltenia.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 19:48
Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului VEZI PROGNOZA METEO

Vineri, avem puţină ceaţă şi va fi un pic mai cald faţă de cum ne-am aştepta la această dată. Temperaturile vor fi mai mari chiar cu 4-5 grade decât maximele obişnuite. În Transilvania va fi considerabil mai cald. Soarele va fi mai generos, aşa că maximele ajung la valori peste cele normale: 5 grade la Mircurea Ciuc şi la Cluj Napoca, 9 la Sibiu, 10 la Alba Iulia. În Maramureş, norii se vor aduna temporar, dar nici vorbă de precipitaţii. Soarele se arată printre nori şi aduce 9 grade în Baia Mare, cât şi la Satu Mare.

Vreme asemănătoare şi în Crişana, cu soare mai insistent în sudul regiunii. Vor fi 9 grade la amiază atât la Oradea, cât şi la Arad. Ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse în Banat mai ales în primele ore, dar treptat vremea devine tot mai frumoasă şi mai caldă. Mercurul din termometre ajunge până la amiază la valori cu câteva grade peste mediile obiţnuite. Vor fi 10 grade la Timişoara şi 12 la Reşiţa.

Oltenii din zonele joase se vor trezi cu ceaţă, dar treptat vremea frumoasă va lua locul ceţii şi soarele va domina cerul. Drept urmare, la amiază aşteptăm 12 grade la Drobeta, un grad mai puţin la Târgu Jiu şi 10 grade la Râmnicu Vâlcea, în timp ce la Craiova vor fi în jur de 8 grade.

Va fi ceaţă pe arii restrânse în primele ore şi în Muntenia, dar scăpăm repede de ea şi temperaturie vor creşte la valori cu 3-4 grade peste regimul termic normal. Norii vor fi puţini şi soarele darnic. 10 grade la Piteşti, 9 la Giurgiu şi la Călăraşi, 8 grade în Buzău.

Vreme foarte plăcută, de toamnă blândă şi în Dobrogea. Soarele, însoţit de nori puţini, va aduce în termometre, până la amiază, 9 grade la Constanţa şi 8 la Tulcea.

În Moldova, ceaţa nu se lasă dusă uşor prin nord şi izolat pe Valea Siretului, dar în general vremea va fi frumoasă, cu cer variabil. Temperaturile rămân la 7 grade la Galaţi, 8 grade la Focşani, 5 grade în Bacău, 6 grade la Iaşi şi la Suceava.

Şi bucureştenii au parte de vreme blândă. Până la amiază, mercurul din termometre ajunge la 10 grade în centru.

Deşi am intrat deja în iarnă, sâmbătă vremea nu ţine pasul cu fila din calendar şi va fi uşor mai cald decât în mod normal, în majoritatea regiunilor. În vestul, nord-vestul şi nordul ţării va ploua izolat spre seară, iar în nordul Carpaţilor Orientali ar putea să cadă lapoviţă, dar în celelalte regiuni vremea va fi plăcută.

Temperaturile au valori între 4 şi 14 grade, cu cele mai mici valori în estul Transilvaniei şi cele mai mari în dealurile Munteniei şi vestul Olteniei.

Şi în Capitală temperatura creşte uşor şi vremea devine caldă. La amiază vom avea 10-11 grade.


loading...