Vreme din ce în ce mai caldă. Maxima va ajunge la 20 de grade în sud-est VEZI PROGNOZA PE 3 ZILE

Maximele câştigă 1,2 grade de la o zi la alta, aşa că spre finalul toamnei calendaristice, joi mai ales, vremea va fi deosebit de caldă. În Banat, aşteptăm valori medii de până la 16-18 grade, în Crişana, în jur de 16 gradem, iar în Maramureş, mediile maximelor sunt în jur 13 grade, în timp ce în Transilvania şi în Moldova, aşteptăm valori până în jur de 16 grade în sudul regiunii.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 16:10
Vreme din ce în ce mai caldă. Maxima va ajunge la 20 de grade în sud-est VEZI PROGNOZA PE 3 ZILE

Marţi, presiunea va scădea, ceea ce însemnă că vom intra trepat sub influenţa unei depresiuni atmosferice mediteraneene, dar şi a unui transport de aer mai cald dinspre sud, iar drept urmare temperaturile vor creşte în cea mai mare parte a ţării. După-amiază vom avea parte de maxime ce vor pleca de la 4 grade în nord-estul ţării şi vor ajunge la 16 grade în vest, unde vorbim deja despre o vreme destul de caldă pentru data din calendar.

Ziua de marţi va începe cu ceaţă, mai ales in zonele joase din sud, est şi din centru, dar ea va apărea izolat şi în restul ţării. Soarele va fi prezent în aproape toate regiunile. Vântul se va intensifica trecător în Delta Dunării şi în Câmpia de Vest.

Şi în Capitală, temperatura aerului va mai creşte. Chiar dacă dimineaţa vor fi mai multi nori joşi şi şanse sporite de ceaţă, soarele va fi tot mai insistent pe parcursul zilei, iar mercurul din termometre va urca până la 13-14 grade, cu aproape 6 grade peste normalul termic al datei din calendar.

Miercuri, temperaturile vor mai creşte puţin îndeosebi în vest, nord-vest şi în centru, iar vremea va deveni caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în vest. Ziua va începe local cu ceaţă în sud şi în est, apoi cerul va fi variabil în majoritatea regiunilor. Spre seară se va înnora în vest şi în sud-vest şi va începe să plouă slab. Vântul va sufla mai alert în vest, în sud-vest, dar şi la munte. Maximele prognozate vor pleca de la 7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi vor ajunge la 17 grade în vest, poate chiar 18 grade în sudul Banatului. 

Şi în Capitală va fi cald pentru data din calendar. Norii vor acoperi doar temporar cerul, însă nici vorbă de ploaie. Vântul mai sprinten de sud va aduce aer cald şi maxime de 13-14 grade după-amiaza

Aerul mediteraneean care avansează dinspre sud face ca, joi, vremea să fie deosebit de caldă pentru finalul lunii noiembrie. Meteorologii prognozeza o creştere a temperaturilor chiar şi cu 5-6 grade în unele zone faţă de ziua precedentă şi, drept urmare, va fi o zi ca de primăvară autentică şi maxime între 12 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 20 de grade în sud-est, adică şi cu 10-12 grade peste mediile climatologice.

În schimb, norii vor acoperi temporar cerul, însăvor aduce ploi locale, mai ales în jumătatea de vest a ţării, în extindere şi în celelalte regiuni în noaptea de joi spre vineri. Vântul se va intensifica în vest, în est, dar şi în sud-est. 

De o vreme deosebit de caldă vor avea parte şi bucureştenii. Chiar dacă noriivor acoperi temporar cerul, temperatura va ajunge la 18 grade, cu aproximativ 11 grade peste peste normalul termic al finalului de noiembrie.

Şi în zona de munte vremea se încălzeşte uşor. Norii acoperă parţial cerul, dar noaptea câştigă teren şi acoperă masivele din Carpaţii Occidentali, vestul Meridionalilor şi nordul Orientalilor, fără să aducă precipitaţii. Dimineaţa local va fi ceaţa pe văi şi în depresiuni, iar vântul suflă mai tare pe creste. Aşteptăm 11 grade la Predeal, 10 grade vor fi la Păltiniş şi la Stâna de Vale şi 4 grade pe Vârful Toaca din masivul Ceahlău.