Vreme extremă în Europa: Inundaţii în Bulgaria şi Grecia. Stare de urgenţă din cauza ploilor abundente

Vremea extremă face ravagii în Europa. Patru oameni au murit în nordul Greciei în urma inundaţiilor puternice. În Bulgaria, în mai multe regiuni a fost decretată starea de urgenţă din cauza ploilor abundente. Între timp, Marea Britanie a fost lovită de o furtună de proporţii. Vântul puternic a provocat valuri de până la 16 metri înălţime, iar zeci de mii de oameni au rămas fără curent.

11 dec. 2014, 09:16
Vreme extremă în Europa: Inundaţii în Bulgaria şi Grecia. Stare de urgenţă din cauza ploilor abundente

Autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă în sudul Bulgariei, din cauza inundaţiilor devastatoare. Sute de case din sudul Bulgariei au fost inundate, după ce râurile s-au revărsat. Zeci de locuitori au fost evacuaţi, iar traficul a fost temporar suspendat în zonă.

Patru regiuni din sudul Bulgariei au fost sub cod portcaliu de ploi, vânt puternic şi ninsori abundente. În unele zone, a plouat fără întrerupere câteva zile. În urma inundaţiilor, în mai multe zone, apa nu mai este potabilă.

Inundaţiile au măturat şi nordul Greciei. Ploile abundente din ultimele zile au umflat râurile, care au ieşit din matcă. Patru oameni şi-au pierdut viaţa.

Nordul Marii Britanii a fost lovit de o „bombă meteorologică”, după cum au descris experţii furtuna impresionantă. Peste 30.000 de locuinţe au rămas ore la rând fără curent electric. Şcolile au fost închise, iar traficul a fost paralizat. Mai multe vase au fost salvate de Paza de Coastă, în condiţiile în care valurile au ajuns şi la 16 metri înălţime în larg.