Vreme extremă în România! O tornadă s-a format în Botoşani. Grindina a făcut ravagii în Arad şi Timiş

Vreme extremă, la sfârşit de mai în România! O furtună cu aspect de tornadă a fost surprinsă în localitatea Cucorăni din judeţul Botoşani. De asemenea, grindina a făcut prăpăd în judeţele Arad şi Timiş, vizate de un cod galben de ploi, descărcări electrice, grindină şi vânt.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 14:00
Vreme extremă în România! O tornadă s-a format în Botoşani. Grindina a făcut ravagii în Arad şi Timiş

O tornadă s-a format vineri în satul Curorani, situat la nord-vest de oraşul Botoşani. Meteorologii spun că fenomenul apare cel mai adesea în România în lunile mai-iunie. În ultimul an, numărul şi intensitatea tornadelor a crescut.

După anul 2006, au fost raportate aproape o sută de tornade în România. Specialiştii români lucrează la o bază de date despre tornade, pentru a înţelege mai bine riscul asociat acestor fenomene meteorologice, notează Digi24.

Alertă meteo COD PORTOCALIU ploi, grindină şi vijelii în mai multe judeţe în următoarele ore

Meteorologii au emis, vineri, mai multe avertizări cod galben de ploi, descărcări electrice, grindină şi vânt, valabile în judeţele Arad, Alba, Bihor, Timiş, Hunedoara, Tulcea şi Constanţa.

Potrivit ANM, în mai multe localităţi din judeţele Arad şi Bihor au avut loc averse, însoţite de frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimenisiuni, însoţite de intensificări ale vântului. Vizate de avertizare au fost şi localităţi din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hundoara, unde ploile torenţiale au fost însoţite de grindină şi descărcări electrice.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 29 MAI. 191 de noi cazuri în 24 de ore, amenzi de peste 150.000 de lei şi aproape 13.000 de vindecaţi