Vreme EXTREMĂ în Statele Unite. Trei oameni au murit. Douăzeci de milioane de americani sunt în pericol

Vremea face ravagii şi în Statele Unite. Cel puţin trei oameni au murit în inundaţiile din Texas. În Kansas şi Oklahoma, ploaia îngheţată şi ninsoarea au făcut probleme.

28 nov. 2015, 17:21

Pe drumurile din Oklahoma şi Kansas poleiul şi zăpada fac ravagii, iar autorităţile au îndemnat populaţia să evite deplasările, potrivit România TV.

Americanii se află într-un weekend prelungit de ziua Recunoştinţei, dar zeci de milioane de oameni se vor întoarce la casele lor mâine. 20 de milioane de americani sunt în pericol din cauza vremii.

În Texas, ploile şi inundaţiile au făcut ravagii. O persoană a sunat la serviciile de urgenţă în timp ce se afla în vehicul. „A spus că maşina se umple cu apă şi după aceea am pierdut legătura cu el”, a declarat un poliţist. În cele din urmă, bărbatul a decedat după ce a fost luat de ape.

Citeşte şi ANM a emis un nou COD GALBEN de ninsori, ploi abundente şi polei

Un ofiţer s-a aflat la un pas de moarte, în timp ce încerca să salveze o bătrână blocată într-o maşină. Poliţistul a fost luat de torente şi a fost găsit abia după două ore de colegii săi. Pentru femeia prinsă în automobil nu au mai putut face nimic.

„Acesta este anul cel mai ploios înregistrat vreodată în Texas. Orice ploaie va provoca, probabil, noi inundaţii pe străzi, ca aceasta”, a relatat un jurnalist de la CBS.

În Kansas şi Oklahoma ploaia îngheţată şi ninsoarea au făcut probleme. Numeroase trenuri au avut întârzieri, iar pe aeroporturi mai multe curse au fost anulate. Pe şosele s-au produs sute de accidente.

Autorităţile au îndemnat oamenii să evite călătoriile. Însă avertismentul va fi, probabil, în zadar, pentru că oamenii trebuie să se întoarcă la casele lor după weekendul prelungit de Ziua Recunoştinţei.