Vreme frumoasă de 1 MAI. VEZI PROGNOZA PE URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În următoare zile va continua să plouă, vântul va bate în majoritatea regiunilor, vor fi posibile şi căderi de grindină, iar temperaturile vor scădea simţitor în toate regiunile. Începând cu săptămâna viitoare, temperaturile încep să crească, ajungând până la 25 de grade în sudul ţării.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 09:19
Vreme frumoasă de 1 MAI. VEZI PROGNOZA PE URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În următoarele zile, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vom avea averse cu descărcări electrice şi vânt în mare parte din ţară. De asemenea, temperaturile vor continua să scadă”, a declarat la România TV, meteorologul Viorica Dima.

Un alt episod de vreme ploioasa va avea loc în 21 – 22 aprilie când din nou vor fi ploi însemnate cantitativ mai ales în regiunile nordice şi centrale, pentru ca apoi probabilitatea de precipitaţii să fie tot mai redusă şi regimul termic tot mai generos.

Către sfârşitul lunii aprilie, temperaturile cresc uşor. Vremea va fi caldă, cu 23-24 de grade în Banat şi Crişana şi 25 de grade în sudul ţării„, a declarat la România TV, meteorologul Viorica Dima.

Ca urmare, spre sfârşitul intervalului temperaturile maxime se vor situa peste mediile multianuale ale sfârsitului de aprilie, caracterizând o vreme caldă în toata ţara, cu maxime de 23 – 24 de grade, în medie.

Şi la munte următoarele zilei vor fi reci, minimele nocturne se vor situa în general sub limita de îngheţ până spre 22 aprilie, interval în care mai sunt de aşteptat lapovite şi ninsori la altitudini mai mari, pentru ca în ultima săptămână din luna aprilie vremea să se încălzească simtitor şi probabilitatea de precipitaţii să fie tot mai redusă.

În Banat, vremea va fi rece în primele zile, cu temperaturi maxime care nu vor depăși, în medie, 12-14 grade Celsius. Apoi, valorile termice vor crește treptat, mai simțitor spre sfârșitul intervalului, când atât temperaturile minime cât și cele maxime se vor situa peste normele climatologie. Temporar va ploua, îndeosebi în prima parte a intervalului, iar în perioada 17-18 aprilie instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi și ploi moderate sau însemnate cantitativ.

După câteva zile mai reci la începutul intervalului, în Crişana, valorile termice vor crește treptat. Din 25-26 aprilie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime care vor depăși în medie 20 de grade Celsius. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente și mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, vremea va fi normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel încât spre sfârșitul intervalului temperaturile maxime vor depăși, în medie, 20-22 de grade Celsius. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar ploile vor fi mai importante cantitativ în 17-18 aprilie și în 21-22 aprilie.

În Dobrogea, începând cu 19 aprilie, vremea se va încălzi treptat, valorile termice urmând să se situeze ușor peste mediile climatologice ale perioadei. Temporar va ploua, în general slab, dar în 18-19 aprilie este de așteptat o accentuare a instabilității atmosferice, cu posibilitatea unor averse moderate cantitativ.

În Maramureş, valorile termice vor crește treptat. Din 25-26 aprilie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime care vor depăși în medie 22 de grade Celsius. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente. Izolat, cantități mai importante de apă se pot acumula în 17-18 aprilie și în 21-22 aprilie.

În Moldova, vremea va fi mai rece decât normal în primele zile, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade Celsius, apoi se va încălzi treptat. Spre finalul intervalului, valorile termice vor depăși normele climatologice ale perioadei. Ploile vor fi mai frecvente până în jurul datei de 22 aprilie, iar în primele zile sunt posibile și averse mai importante cantitativ.

În Muntenia, vremea va fi în general normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi ușor, maximele termice urmând să depășească, în medie, valoarea de 22 de grade Celsius.
În primele zile instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar aversele vor fi, local, moderate sau mai importante cantitativ. Apoi, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.

În Oltenia, până în jurul datei de 22 aprilie nu vor fi modificări importante ale regimului termic, apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât spre finalul intervalului va deveni mai caldă decât normalul perioadei.
Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată la începutul intervalului, când vor fi posibilie și averse mai importante cantitativ.