Vreme frumoasă la început de weekend, însă de duminică revin ninsorile VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri şi sâmbătă, în regiunile din vestul ţării, mercurul în termometre va ajunge la 10-12 grade. Dar nu pentru mult timp, pentru că o nouă "picatură" de aer polar se desprinde şi coboară spre sud, peste mare parte a ţării noastre, aducând iarna înapoi mai ales în vestul, centrul şi nordul României. Abia spre jumătatea săptămânii viiitoare, regimul termic redevine normal pentru mijloc de martie.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 15:54
Vreme frumoasă la început de weekend, însă de duminică revin ninsorile VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri, vremea se anunţă frumoasă, chiar dacă gradele nu exagerează. Vor fi între 0-2 grade şi cel mult 10 grade, vârfuri termice aşteptate doar prin regiunile vestice. Soarele predomină peisajul meteo al întregii zile şi doar munţii sunt văduviţi. Aici vor fi nori şi nu este exclus ca în sud-estul extrem să cadă la primele ore ale zilei ceva fulguieli şi lapoviţe. Vântul însă nu exagerează, aşa că nu trece de cote moderate, aşa că maximele nu vor fi resimţite ca fiind mai mici.

Bucureştenii au vineri în program mult soare, nori puţini şi un vânt modest. Cu alte cuvinte, miroase a primăvară. E drept, maxima nu se avântă prea mult, dar reuşeşte totuşi să atingă 6-7 grade după amiază.

Sâmbătă, temperaturile sunt încă şi mai plăcute. Maximele vor atinge valori de la 2 la 12 grade, cu cele mai mari temperaturi în sud-vest. Soarele însă nu se prea arată în jumătatea sudică a ţării, unde fulguieşte trecător spre zona de munte. În celalalte regiuni, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil şi vânt moderat şi numai ceaţa matinală ar mai putea fi motiv de nemulţumire pentru locuitorii de la câmpie.

Capitala are parte sâmbătă de o temperatură uşor mai mare, 8 grade Celsius. Ceaţa se va aşeza peste oraş în zori, dar amiaza va ţine partea soarelui, aşa că sţmbătă, în Bucureşti, se anunţă una mai degrabă frumoasă.

Încheiem săptămâna cu norii din ce în ce mai apăsători peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde soarele nu va mai răzbi. În plus, duminică se întorc ninsorile. Şi nici măcar nu vin cu mâna goală, ci cu rafale insistente de vânt ce vor fura din nou din grade la nivel de percepţie. Maximele pornesc de la 0 grade şi nu trec nicăieri de 10 grade.

În Bucureşti, întoarcere iernii nu se simte duminică. După câteva ore cu ceaţă, amiaza va reuşi să cureţe cerul de nori, dar spre seară aceştia din nou vor câştiga teren şi chiar vor veni cu ceva precipitaţii. Până atunci însă, temperatura va atinge 7-8 grade, iar vântul nu dă semne de agitaţie.