Vreme frumoasă şi deosebit de caldă, în weekend. Vezi prognoza pe trei zile

Weekendul debutează cu vreme frumoasa şi deosebit de caldă în toată ţara, în ton cu planurile pe care le avem pentru acest sfârşit de săptămână. Sâmbătă, temperaturile sunt ridicate şi avem maxime termice de la 20... 21 de grade, pe litoral, până spre 29...30 de grade, la câmpie şi podiş. Duminică şi luni, temperaturile rămân într-un regim termic asemănător cu un prag de iulie.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 16:30
Vreme frumoasă şi deosebit de caldă, în weekend. Vezi prognoza pe trei zile

Sâmbătă avem o zi cu soare pe săturate şi doar după-amiază, în Lunca Dunării şi în Carpaţii Meridionali, câţiva nori trecători pot lăsa câteva picături de ploaie. Temperaturile, încurajate de soarele destul de generos, sunt ridicate şi avem maxime termice de la 20… 21 de grade, pe litoral, până spre 29…30 de grade, la câmpie şi podiş. Vântul, ceva mai îndrăzneţ, din sud şi sud-est, va fi binevenit pentru a mai răcori arşiţa amiezii.

Şi în Capitală, vineri, va fi o zi caldă şi frumoasă, cu soare deloc umbrit de nori. Nici vorba de precipitaţii în Bucureşti, dar remarcăm, din când în când, prezenţa discretă a vântului. Temperatura, la amiază, va fi destul de ridicată. Meteorologii spun că sunt toate condiţiile pentru a se atinge şi 28… 29 de grade.

Duminică, temperaturile rămân într-un regim termic asemănător cu un prag de iulie şi avem vreme deosebit de caldă pentru data din calendar. Pe litoral vor fi maxime de 22 de grade, pe când, în celelalte regiuni, se depăşesc frecvent 25 de grade. În zonele de câmpie şi podiş se aşteaptă şi 29…30 de grade la orele amiezii. Precipitaţii cad, poate doar la munte, după-amiază, iar văntul, din când în când, este mai sprinten prin Banat şi Dobrogea.

În Capitală, ieşim la iarbă verde într-o zi însorită şi caldă, cu până la 29 de grade în termometre. Vântul mai da semne de viaţă în răstimpuri şi este binevenit, căci răcoreşte puţin aerul încins al amiezii.

Luni nu se schimbă nimic în regimul termic şi avem aceleaşi temperaturi văratice, de până la 29… 30 de grade la câmpie şi podiş, pe fondul cerului senin. În mare parte din ţară nici vântul nu îşi face simţită prezenţa şi doar în Delta Dunării dă semne de agitaţie pe parcursul zilei. Şi în Capitală, luni este o zi însorită şi linistită, cu 28 de grade până la amiază, numai potrivită pentru orice fel de planuri de petrecere a timpului în aer liber.

Primele zile ale săptămânii care urmează sunt în ton cu weekendul şi doar la munte, izolat, e posibil să cadă ploi slabe de scurtă durată. Termometrele vor continua să indice valori potrivite mai degrabă lunii lui cuptor. Abia spre mijlocul săptămânii viitoare instabilitatea atmosferică revine în actualitate şi ne reaminteşte că suntem de fapt, în plină primăva, iar aversele cu tunete şi fulgere sunt apanajul principal al acestui anotimp.