Vreme închisă în toată ţara. Joi, primii fulgi în Capitală. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În următoarele trei zile, vremea va fi închisă în aproape toată ţara, cerul fiind acoperit de nori, iar în partea de sud a ţării se vor înregistra precipitaţii. Abia joi, locuitorii Bucureştiului pot să se pregătească de o zi de iarnă autentică.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 16:39
Vreme închisă în toată ţara. Joi, primii fulgi în Capitală. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi vremea rămâne în general închisă, cu maxime de la 0 grade în estul Transilvaniei până la 10 grade pe litoral. Precipitaţiile preferă sudul, sud-vestul şi centrul ţării, în timp ce în celelalte regiuni vor fi doar precipitaţii izolate. La munte ninge, în Dobrogea predomina ploile, iar în Oltenia, Transilvania şi Moldova sunt precipitaţii mixte. La munte vor fi condiţii de formare a poleiului, aşa că ţineţi-va bine… vine Crăciunul!

Vreme închisă şi în Capitală, ziua de marţi seamăna mai degrabă cu una de toamnă târzie. Plouă din când în când, ne putem aştepta şi la câţiva fulgi de zăpadă, iar vântul va sufla cu viteze moderate. Termometrele vor arăta 5-6 grade Celsius marţi în Bucureşti, uşor peste media climatologică a acestei date.

Miercuri, norii mai acoperă temporar cerul şi local lasă ninsori slabe în zonele de munte. În Dobrogea şi în Muntenia, unde e uşor mai cald, aşteptam precipitaţii mixte predominat ploi. În vestul şi nord-vestul ţării nu sunt precipitaţii, iar soarele se mai strecoară, din când în când, printre nori. Iar maximele, apropiate de cele normale ale acestei date din calendar, ajung la valori de la -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult 6 grade la Constanţa. Vântul suflă mai alert doar în sud şi est şi va accentua senzaţia de frig.

Şi în Capitală se anunţă miercuri o vreme mohorâtă, cu mulţi nori pe cer şi trecător precipitaţii mixte. La amiaza, termometrele indică cel mult 4-5 grade Celsius.

Joi, cerul este acoperit de nori în cea mai mare parte a ţării. Ninge local în Oltenia, Muntenia şi în sudul Moldovei, în timp ce pe litoral şi în Delta Dunării aşteptăm precipitaţii mixte. În vestul şi nord-vestul ţării însă, vremea e mai plăcuta, cu mai puţini nori pe cer şi valori maxime de la -2 grade în depresiunile intramontane până la 6 grade pe litoral.

Aşadar, maximele scad uşor în aproape toată ţara. În Capitala, joi, putem vorbi în sfarsit despre o zi de iarnă autentică. Cerul rămâne dincolo de stratul consistent de nori, vântul suflă destul de puternic şi va ninge. La amiază, termometrele nu vor mai depaşi 2, cel mult 3 grade Celsius.