Vreme INSTABILĂ cu PLOI, descărcări electrice şi rafale de VÂNT. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare. Cerul se va acoperi de nori şi va ploua pe arii relativ extinse. Vorbim despre ploi de vară, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, iar izolat, cu precădere în zonele montane, se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 16:11
Vreme INSTABILĂ cu PLOI, descărcări electrice şi rafale de VÂNT. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Marţi soarele va mai domina cerul numai în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în celelate zone acesta va fi acoperit de nori din când în când. Pe parcursul zilei va ploua slab pe arii restrânse în nord, nord-vest şi în zona de munte şi cu totul izolat în rest, pentru ca noaptea ploile să-şi facă din nou apariţia în regiunile vestice şi sud-vestice. Vântul are unele răbufniri nervoase pe crestele montane înalte, iar temperaturile mai scad puţin în partea de vest si nord a teritoriului, dar rămâne mai de cald decât în mod obişnuit în restul ţării, urmând a se încadra între 19 grade în nordul extrem şi 30 de grade în Lunca Dunării.

Marţi se anunţă o vreme frumoasă şi caldă în Bucureşti. Pe fondul soarelui generos amiaza aduce temperaturi de aproximativ 28 de grade, iar vântul abia dacă adie. Va fi o zi perfectă pentru copiii ce vor să se mai bucure din plin de una dinte ultimele zile de vacanţă, jucându-se afară.

Citeşte şi: Toamna vine cu temperaturi normale şi cu ploi puţine. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, vremea schimbă foaia şi va deveni în general instabilă. Cerul se va acoperi de nori şi va ploua pe arii relativ extinse. Vorbim despre ploi de vară, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, iar izolat, cu precădere în zonele montane, se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate. Din când în când se mai zăreşte şi soarele, aşa că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât în mod normal pentru acestă perioadă în mare parte din ţară, cu maxime ce vor pleca de la 20 de grade în depresiuni şi vor ajunge spre 29 de grade în sudul Munteniei.

În Capitală, norii împart cerul cu soarele şi, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, plouă şi vor fi descărcări electrice. Vântul se agită puţin, iar dupa-amiza vine cu 27…28 de grade, temperaturi destul de generoase pentru data din calendar.

Joi, aşteptăm o vreme caldă, dar şi în general instabilă. Norii domină cerul şi scutură ploi, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi din când în când în toate regiunile. Este posibil să cadă grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în special în jumătatea de vest a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 18…19 grade în nord şi nord-vest până la 29…30 de grade în extremitatea de sud a ţării.

Vremea va fi caldă joi în Bucureşti, dar instabilitatea atmosferică se accentuează şi aici. Cerul va fi înnorat, dar nu lipsesc nici intervalele cu soare şi mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii cad ploi de vară, cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, aşa că nu trebuie să vă îmbrăcaţi foarte gros, pentru că nici dimineaţa nu este răcoare, vor cam 16 grade, dar nu uitaţi umbrela acasă.

Vineri, vremea rămâne în general instabilă, cu ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Şi pe parcursul acestei zile nu este exclus să cadă grindina, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile mai scad, mai ales în weekend, când vom ajunge să vorbim despre o vreme răcoroasă, mai ales în regiunile nordice şi centrale, în timp ce ploile se restrâng în jumătatea de nord a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 24 de grade.