Vreme instabilă în weekend, cu ploi şi descărcări electrice VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Norii se încăpăţânează să rămână deasupra ţării, mai mult ei vin încărcaţi de fulgere, tunete şi grindină. Vineri se menţine vreme instabilă, cu înnorări pe arii extinse, averse, descărcări electrice şi vânt în rafale scurte. Sâmbătă, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai accentuat în vestul, centrul şi nordul ţării, unde aversele cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt vor fi prezente pe arii extinse. Duminică, în jumătatea nordică a ţării vor fi înnorări temporare şi va ploua local, dar în sud, cerul va fi variabil bună parte din zi.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 14:48
Vreme instabilă în weekend, cu ploi şi descărcări electrice VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vineri se menţine vreme instabilă, cu înnorări pe arii extinse, averse, descărcări electrice şi vânt în rafale scurte. La munte vor fi ploi mai abundente, dar şi căderi de grindină. Temperaturile maxime ale zilei nu se avântă prea mult, pornesc de la 14 grade în depresiuni şi ating 19-20 de grade în regiunile de câmpie şi podiş ale ţării.

În Capitală, vremea va fi marcată de instabilitate atmosferică, înnorările vor fi prezente în cursul zilei, când temporar cad averse şi descărcări electrice. Vântul însă nu mai trece de moderat şi maxima atinge 18-19 grade.

Sâmbătă, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai accentuat în vestul, centrul şi nordul ţării, unde aversele cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt vor fi prezente pe arii extinse. În sud-est, cel mai probabil după-amiază putem vorbi despre ploi de scurtă durată, la nivel local. Temperatura aerului mai câştigă 1-2 grade, maximele pornind de la 15 grade în depresiuni şi atingând 22-23 de grade în Bărăgan şi Lunca Dunării.

În Capitală vor apărea din când în când ploi de scurtă durată şi fenomene electrice, dar vântul nu va trece de moderat şi se va ivi şi soarele peste zi. Prin urmare, maxima termică va atinge 20-21 de grade în orele amiezii.

Duminică, în jumătatea nordică a ţării vor fi înnorări temporare şi va ploua local, dar în sud, cerul va fi variabil bună parte din zi şi abia după-amiază vor apărea norii purtători de averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi ridicate, de la 15-16 grade în depresiuni, până la 23-24 de grade în regiunile sudice.

În Capitală, se anunţă cer variabil, cu unele înnorări după-amiază, când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice, dar fără vânt puternic. Temperatura va continua să crească, ajungând la 22-23 de grade la amiază.