Vreme mohorâtă de toamnă. La munte va ninge VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Am intrat în prima săptămână de iarnă, iar vremea va schimba foaia cât de curând. E drept, încă mai avem temperaturi uşor peste ce ar fi normal, în plus va ploua, aşa că nici urmă de iarnă, încă. Dar evoluţia vremii anunţă apropierea cu paşi repezi a iernii. Aşadar, dacă săptămâna o vom începe cu umbrela în mână, o vom încheia cu fularul bine strâns în jurul gâtului.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 14:38
Vreme mohorâtă de toamnă. La munte va ninge VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Duminică, răcirea vremii continuă în toată ţara, iar norii vor acoperi cerul în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai ales în regiunile vestice şi sudice. În zona de munte, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor predomina lapoviţa şi ninsoarea. Vântul va creşte în intensitate în sud şi în sud-est, dar va sufla mai tare şi la munte, pe creste. Până la amiază, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de la 3 grade în nordul Moldovei, până la 11 grade în sud-estul extrem şi în Dealurile Banatului.

Şi în Capitală, vremea se mai răceşte, aşa că la amiază nu vor fi mai mult de 8-9 grade, mai aproape de normalul termic al datei din calendar. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Presiunea atmosferică va scădea accentuat, de la 750 mm Hg.

Luni, cerul va rămâne mai mult noros şi temporar aşteptăm precipitaţii în mai toate zonele ţării. În Oltenia şi în Muntenia, dar şi în Dobrogea şi în sudul Munteniei va ploua, dar în celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte, adică ploaie, lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Amiaza va veni cu maxime de la 1-2 grade în nordul Moldovei până la cel mult 11 grade în sudul şi în sud-estul extrem.

Deşi iarna calendaristică a început deja, în Capitală va fi o vreme de toamnă mohorâtă. Cerul va fi încărcat de nori şi va ploua, iar la amiază va fi uşor mai cald decât în mod normal, 9 poate chiar 10 grade.

Marţi, norii se mai răresc şi precipitaţiile se restrâng. La munte mai cad câteva ninsori, iar în sud şi în sud-est va ploua slab şi izolat. În noaptea de marţi spre miercuri norii grei vor reveni peste vestul şi sud-vestul ţării şi vor aduce ninsori. Vântul va sufla ceva mai turbulent în sud şi în est, iar la amiază aşteptăm maxime destul de moderate, de la doar -2 grade în estul Transilvaniei, până cel mult 7 grade în sudul extrem şi pe litoral.

În Capitală vor fi mulţi nori pe cer, poate şi câteva raze de soare, dar şi condiţii să plouă slab. La amiază sunt prognozate 6, cel mult 7 grade, aproape de valorile normale.