Vreme prietenoasă în weekend. Temperaturile urcă până la 20 de grade PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână se anunţă unul foarte plăcut din punct de vedere meteorologic, numai bun pentru plimbări lungi în aer liber. Vremea este foarte prietenoasă şi la începutul săptămânii viitoare, când temperaturile se menţin peste mediile normale ale perioadei.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 15:05
Vreme prietenoasă în weekend. Temperaturile urcă până la 20 de grade PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Weekendul începe cu o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros în vestul şi în nordul ţării, dar şi în centru, regiuni unde se anunţă ploi, ceva mai însemnate cantitativ la munte şi în nord-vest.

Vântul nu suflă tare, iar maximele zilei de sâmbătă sunt cu mult mai mari decât valorile normale, cu excepţia nord-estului. Meteorologii prognozeză valori de la 5 grade în nordul Moldovei până la 20 grade în Lunca Dunării.

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă şi în Bucureşti, unde termometrele arată 17, chiar 18 grade, în ciuda cerului temporar încărcat de nori din care trecător va ploua.

Şi ziua de duminică va fi la fel de caldă în cea mai mare parte a ţării. Excepţie fac doar regiunile vestice şi nordice, unde valorile termice scad uşor. Aşteptăm la amiază maxime de la 2 grade în nordul extrem al Moldovei până la 20 grade în Lunca Dunării. Norii rămân adunaţi peste vestul, nordul şi centrul ţării, unde plouă pe arii extinse, izolat chiar mai însemnat cantitativ. La munte precipitaţiile pot lua, trecător, aspect de lapoviţă şi ninsoare, iar în noaptea de dumnică spre luni va fulgui şi în nordul Moldovei. In celelalte zone se înnoreaza temporar şi plouă mai puţin.

Vântul prinde mai multă putere în sud, dar şi la munte.

Pentru bucureşteni ziua de duminică vine cu maxime în jur de 18 grade, chiar dacă norii se vor aduna temporar pe cer şi, trecător, lasă ploi slabe, timp în care vântul devine ceva mai activ.

Luni mai vorbim despre vreme deosebit de caldă doar în regiunile sudice şi sud-estice. Cerul e mai mult noros şi temporar plouă în majoritatea regiunilor. La munte, dar trecător şi în nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul nu mai suflă cu intensificări demne de luat în seamă, iar maximele se vor situa în general între 4 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în sud-est.

Şi în Capitală, deşi temperatura scade uşor, vremea rămâne deosebit de caldă, în ciuda cerului încărcat de nori din care trecător mai plouă. La amiaza sunt prognozate maxime în jur de 16 grade.

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în prima parte a săptămânii, chiar dacă ar putea cădea şi ploi trecătoare. De miercuri, însă, precipitaţiile vor pune stăpânire pe majoritatea regiunilor, iar de vineri vremea se va răci în toată ţara.