Vreme rece cu temperaturi sub 0 grade în multe zone. Cod galben de ceaţă în 14 judeţe. Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri

Vremea va continua să se răcească simțitor în mare parte din țară. Temperaturile au coborît noaptea sub zero grade în mai multe regiuni.

18 oct. 2022, 08:38
Vreme rece cu temperaturi sub 0 grade în multe zone. Cod galben de ceaţă în 14 judeţe. Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri

Val de frig după temperaturile de primăvară. Temperaturile au scăzut semnificativ în ultimele zile. Pe timpul nopţii, s-au înregistrat temperaturi sub zero grade în mai multe regiuni.

Marţi dimineaţă, la ora 8, se înregistrau minus 2 grade la Obârşia Lotrului, minus 1 grad la Vaslui şi Negreşti, dar şi la Sfântu Gheorghe şi Bechet. Zero grade erau Braşov, Urziceni, dar şi în sud la Zimnicea şi Turnu Măgurele.

Frig şi în Bucureşti. La staţia Băneasa, termometrele arătau zero grade Celsius la ora 8, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vremea se strică radical, lapoviţă şi ninsori în următoarele săptămâni. Meteorologii anunţă o iarnă de coşmar

 

Cod galben de ceaţă în 14 judeţe. Se circulă cu dificultate pe A2 Bucureşti-Constanţa, în zona podurilor de la Feteşti şi Cernavodă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă valabile până la ora 10:00 în zone din 14 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Harghita (zona depresionară) şi în localităţi din judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Suceava, Constanţa, Tulcea, Cluj, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Mureş se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme frumoasă de toamnă, temperaturi peste mediile anuale. Ploi spre sfârşitul săptămânii

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață pe Autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 144 – 160, în zona podurilor dunărene de la Fetești și Cernavodă, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 100 de metri.

Fenomenul meteorologic este prezent și pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Harghita și Mureș.

 

Prognoza meteo pentru 18 şi 19 octombrie 2022

Marţi, vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în nordul și nord-vestul țării, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 17 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în dealurile subcarpatice din Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 11 grade. Dimineața și noaptea, local în Transilvania și pe arii mai restrânse în rest, se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă de 2…5 grade.

 

Prognoza meteo 19 octombrie 2022, miercuri, în țară

Vremea se va menține caldă în jumătatea de sud a teritoriului, iar în celelalte regiuni valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă și se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, local în Moldova și izolat în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, iar noaptea, posibil și în Muntenia și Dobrogea. Noaptea, la munte, la altitudini mari, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în nord-est și în extremitatea de sud-vest, iar spre sfârșitul intervalului pe arii restrânse și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 12 grade. Dimineața, pe suprafețe mici în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și în continuare caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult senin ziua și în prima parte a nopții, apoi se va înnora, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.