Vreme rece şi vânt puternic în următoarele ore. Rafalele vor ajunge şi la 100 km/h, la munte va fi viscol

Primul episod de iarnă severa în România a creat deja probleme! În Suceava traficul este îngreunat acum din cauza poleiului și a ceții, iar un copac a căzut peste trei mașini. Un turist din Iran a fost găsit de salvamontiști în hipotermie. Între timp, meteorologii au emis o informare meteo

22 nov. 2022, 10:07

Sfârşitul de noiembrie aduce vreme rece, dar şi precipitaţii în România. În nord şi est, sunt temperaturi de îngheț, chiar și cu ninsori şi vânt puternic în unele zone montane. În sud şi vest este vreme caldă, ploi și descarcari electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare COD GALBEN pentru intervalul 22 noiembrie, ora 15 – 23 noiembrie, ora 10, când sunt aşteapte intensificări ale vântului.

„Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, cu viteze în general de 60…80 km/h. Local, în Carpații Meridionali, în special la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h, temporar viscolind
ninsoarea.

Pe litoral, miercuri (23 noiembrie), vor fi rafale în general de 50…55 km/h”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: A început să ningă la munte! Imagini spectaculoase cu zăpada din România

Prognoza meteo pentru Bucureşti

În intervalul 22 noiembrie, ora 15:00 – 23 noiembrie, ora 10 înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a nopții, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 22 noiembrie. Ninsori şi polei la munte, ceaţă, burniţă şi vreme rece în restul ţării

 

Turistul iranian rătăcit pe munte, găsit după aproape 12 ore de căutări. Bărbatul a căzut şi a rămas inconştient, iar când s-a trezit a sunat un prieten

Turistul iranian care s-a rătăcit, luni, pe Platoul Bucegi a fost găsit de salvamontişti după aproape 12 ore de căutări, el fiind în hipotermie şi având nevoie de îngrijiri.

Conform datelor postate, marţi, pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, bărbatul de 53 de ani a primit îngrijirile necesare, fiind apoi transportat la Baza Salvamont unde şi-a petrecut restul nopţii.

În funcţie de starea lui, ar urma să fie coborât, azi, de pe munte.

”15 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa caută de la ora 16,30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi. Bărbatul de 53 de ani din Iran a urcat de dimineaţă cu telecabina şi a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoştea zona şi nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap şi a rămas inconştient. Când s-a trezit era aproape întuneric şi nu ştia unde se află. A sunat un prieten şi i-a povestit tot. Acesta a dat alarma”, a informat, luni seară, Salvamont Buşteni.