Vremea de alegeri: Va ploua în sud-est şi va ninge în restul ţării

Iarna va avea o încercare "serioasă" de a se instala în România în intervalul 8-10 decembrie, a declarat, luni, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, care a precizat că în această perioadă va ploua în sud-est, iar în restul ţării va ninge.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 19:08
Vremea de alegeri: Va ploua în sud-est şi va ninge în restul ţării

Directorul ANM a anunţat, la comandamentul de iarnă organizat la Guvern, că prima încercare de instalare a iernii va fi pe 5 decembrie, când începând din Mehedinţi, Caraş până în nordul Moldovei, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali, se vor înregistra precipitaţii sub formă de zăpadă, iar în partea de sud-est – sub formă de ploaie.

Cantităţile de precipitaţii vor fi de circa 15 l/ mp, ceea ce înseamnă un strat maxim de zăpadă de 15 centimetri în zona de munte.

Sandu a avertizat însă că iarna se va instala mai serios în perioada 8-10 decembrie.

„A doua încercare serioasă este în intervalul 8, după amiază, seara, până în data de 10, luni, când avem acelaşi episod. Din sud-vestul ţării traversează partea de vest, nord-vest, sud-vest şi nordul Moldovei – zăpadă. Temperaturile sunt clar negative, mai ales în timpul nopţii, şi este zăpadă, iar în partea de sud-est din nou ploaie”, a arătat directorul ANM.

ANM va preciza cantităţile şi zonele clare cu ploaie şi ninsoare în zilele următoare, în intervalul 10-15 decembrie nefiind preconizate deocamdată fenomene meteorologice semnificative.

Citeşte şi VREMEA SE RĂCEŞTE la începutul lui decembrie şi VIN NINSORILE. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI