Vremea de Crăciun și Revelion în București. Meteorologii AccuWeather au anunțat prognoza meteo pentru finalul anului 2023

Meteorologii AccuWeather au emis prognoza meteo pentru finalul anului 2023. România va avea parte de un decembrie atipic. Cum va fi vremea de Moș Nicolae, Crăciun și Revelion.

20 nov. 2023, 12:12
Vremea de Crăciun și Revelion în București. Meteorologii AccuWeather au anunțat prognoza meteo pentru finalul anului 2023
AccuWeather a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București

Potrivit AccuWeather, ziua de 1 Decembrie vine cu ploi și temperaturi cuprinse între 3 și 10 grade. Sâmbătă, 2 decembrie, temperaturile scad minima ajungând la 3 grade, iar maxima, la 8 grade și va ploua. Bucureștenii nu scapă de ploi nici luni, 3 decembrie, când temperaturile vor fi cuprinse între 3 și 7 grade Celsius.

Între 4 și 10 decembrie, nu vor fi precipitații, dar nici soare. În dimineața zilei de Moș Nicolae, temperaturile se vor situa între 1 și 7 grade. În restul intervalului, valorile vor fi cuprinse între 1 grad și 8 grade.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Unde va fi zăpadă de sărbători

Din data de 11 decembrie revin precipitațiile, iar noaptea va fi înregistrată o minimă de 2 grade, iar ziua, 8 grade. Pe 12 și 13 decembrie, vom avea cer înnorat, dar nu sunt așteptate precipitații. Însă, pe 14, 15 și 16 va ploua abundent, iar termometrele vor indica între 1 și cel mult 8 grade.

În perioada 17 – 23 decembrie, cerul va fi slab înnorat. Valorile termice vor continua să scadă, ajungând la maxime de 6 grade, dar la minime de 0 grade.

Meteorologii AccuWeather au spus când va ninge

În Ajunul Crăciunului, cerul va fi slab înnorat, minimă de un grad și maximă de 6 grade. Pentru cei ce sperau la zăpadă în dimineața de Crăciun, cei de la AccuWeather nu au vești prea bune. Nu va ninge, dar va ploua, iar maxima va fi de 7 grade, iar minima de 0 grade. A doua zi de Crăciun vine tot cu ploi și temperaturi cuprinse între 0 și 8 grade. Cea de-a treia zi vine cu valori termice între -2 grade Celsius și 7 grade și cer înnorat.

Citește și: Prognoza meteo 20 noiembrie 2023. Temperaturi în creştere până spre mijlocul săptămânii

În noapte dintre ani, bucureștenii se vor bucura de fulgi de zăpadă. Șansele sunt mari să intrăm în noul an cu zăpadă pentru că va ninge, iar valorile termice vor fi cuprinse între -6 grade și 1 grad.