PROGNOZA METEO. Nu scăpăm de ninsori! Vremea este schimbătoare în următoarele două săptămâni

Vremea din următoarele două săptămâni va fi una schimbătoare. În timp ce în unele zile temperaturile vor fi ridicate, în altele vor ajunge la minime negative. ANM prognozează că, în zilele de 22, 23 şi 24, precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 10:21
PROGNOZA METEO. Nu scăpăm de ninsori! Vremea este schimbătoare în următoarele două săptămâni

În Banat, după o zi de luni rece, cu valori medii diurne de 8 grade Celsius, temperaturile maxime vor creşte treptat până la valori de 15 grade Celsius, în data de 20 martie, caracterizând o vreme uşor mai caldă. Începând din data de 21 martie, vremea va intra într-un proces de răcire, până în data de 24 martie, când valorile medii diurne vor coborî pâna la 6 grade Celsius. În perioada 25 – 31 martie, vremea va intra într-un proces de încălzire, temperaturile maxime crescând spre 16 grade Celsius în ultimele zile ale intervalului.

În această săptămână, temperaturile minime vor avea o evoluţie oscilantă cu valori în medie cuprinse între -1 si 4 grade Celsius. În intervalul 24 – 31 martie, acestea vor creşte treptat, ajungând la 6 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Cantitaţi mai însemnate se vor cumula în zilele de 21 si 22 martie. Tot în data de 22 martie trecător precipitaţiiile pot fi sub forma de lapoviţă.

Citeşte şi Vremea se încălzeşte, dar ploile vor mai apărea local. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În Crişana, temperaturile medii diurne cresc treptat în primele trei zile, de la o valoare medie de 8 grade Celsius până la 14 grade Celsius în data de 20 martie, apoi scad treptat pâna la 6 grade Celsius în zilele de 22 si 23 martie. Din data de 24 martie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere, ajungând până la 14…16 grade Celsius, la sfârsitul intervalului.

Mediile temperaturilor minime vor avea valori în creştere de la -8 grade Celsius la începutul intervalului, până la 6 grade Celsius spre sfârsitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea de precipitaţii e ridicată în aproape întreg intervalul. Cantitaţile cele mai însemnate se vor înregistra în zilele de 21 si 22 martie. Tot pe 22 martie precipitaţiile vor avea tendinţa de a se transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare.

Transilvania: Temperaturile medii diurne cresc treptat în primele trei zile ale săptămânii, de la o valoare medie de 6 grade Celsius până la 12 grade Celsius în data de 20 martie, apoi scad treptat până la 4 grade Celsius în zilele de 22 şi 23 martie. Din data de 24 martie, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de creştere, ajungând până la 12…14 grade Celsius, la sfârsitul intervalului. Mediile temperaturilor minime vor creşte de la -12 grade Celsius la începutul perioadei de prognoză, până la valori usor pozitive la sfârsit.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă pe 20, 23 si 24 martie, dar în restul intervalului se va menţine ridicată. Cantităţile cele mai însemnate se vor înregistra în zilele de 21 şi 22 martie. În intervalul 22 – 23 martie precipitaţiile vor fi si sub forma de lapoviţă şi ninsoare.

În Maramureş, temperaturile medii diurne cresc treptat în primele trei zile, de la 6 grade Celsius până la 12 grade în data de 20 martie, apoi scad treptat până la 4 grade în zilele de 22 şi 23 martie. Din data de 24 martie, maximele termice vor avea o tendinţa de creştere, ajungând până la 12…14 grade Celsius, la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor fi în creştere pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la -10 grade Celsius pâna la 4 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în aproape întreg intervalul, exceptând zilele de 20 şi 23 martie. Cantitaţile cele mai însemnate se vor înregistra în zilele de 21 şi 22 martie. În intervalul 22 – 23 martie precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţă şi ninsoare.

Moldova: În primele trei zile ale săptămânii, temperatura medie diurnă va creşte de la valori situate în jurul a 6 grade Celsius până la 13 grade în 20 martie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile tremice vor scădea până la valoarea de 6 grade Celsius în data de 22 martie. În urmatoarele trei zile, temperaturile maxime se menţin relativ constante.

Începând din data de 26 martie valorile vor creşte treptat, până la 12…14 grade Celsius. Valorile minime nocturne vor creşte, în medie, de la -8 grade Celsius în prima noapte, până la 2…4 grade Celsius la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ scăzută în aproape întreg intervalul, dar pe 21 şi 22 martie vor fi ploi, local posibil abundente. În noaptea de 22-23 martie şi în 23 martie în nordul regiunii, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor avea cele mai ridicate valori în zilele de 20, 30 şi 31 martie, când vor atinge, în medie, 14 grade Celsius. În 18, 20, 24 şi 25 martie se vor înregistra cele mai scpzute medii termice diurne, de aproximativ 6 grade. Temperaturile minime vor creşte treptat de la -4 grade Celsius în prima noapte, până la valori de 4…6 grade Celsius în intervalul 20 – 22 martie. Apoi, minimele vor scădea, atingând valori uşor negative în noaptea de 23/24 martie, după care vor marca o nouă creştere, spre 6 grade Celsius la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, excepţie facând zilele de 21 şi 22 martie, când va ploua şi izolat se pot cumula cantităţi mai însemnate.

În Muntenia, în primele trei zile ale săptămânii, vremea se va încălzi de la valori ale temperaturilor maxime de 8 grade Celsius până la 13…15 grade Celsius. Din data de 20 martie, urmează trei zile cu tendinţa de scădere a valorilor medii diurne, astfel încât în intervalul 22 – 26 martie acestea se vor situa în jurul a 8…9 grade Celsius. În ultimele zile mediile temperaturilor maxime vor creşte, de la o zi la altă, până la valoarea de 16 grade Celsius.

Temperaturie minime cresc, în medie, de la valoarea de -6 grade Celsius în prima noapte, spre valori uşor pozitive, de până la 5 grade Celsius în noaptea de 21/22. Urmează două nopţii cu tendinţă de răcire, în care minimele nocturne vor scădea până în jurul limitei de îngheţ, dar după 26 martie se remarcă o tendinţă de creştere constantă a minimelor, până la aproximativ 5 grade Celsius, în medie.

În intervalul 21 – 22 martie va ploua, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate. În restul intervalului de prognoză probabilitatea de precipitaţii va fi redusă.

Oltenia: În primele zile mediile maximelor vor creşte de la 7 până la 14 grade Celsius în 20 martie, apoi vor scădea la aceeaşi valoare în 22 martie. În intervalul 23 – 26 temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, pentru ca apoi să crească treptat până la 14 grade Celsius în ultima zi a intervalului. În primele cinci
nopţi, temperaturile minime vor creşte de la -6 grade Celsius până la valoarea de 6 grade Celsius, apoi vor scădea atingând valori uşor negative. Începând din noaptea de 24/25 martie temperaturile minime vor avea o tendinţa de creştere, spre 6 grade Celsius la sfârsitul intervalului.

În 21 şi 22 martie va ploua, izolat mai abundent, iar în restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

La munte, tendinţa maximelor diurne este de creştere de la valoarea de 0 grade Celsius în prima zi, până la o valoare de 6 grade Celsius în ultimele trei zile ale intervalului, excepţie făcând perioada 21 – 23, când se va semnala o uşoara scădere a mediilor diurne până la valoarea de -2 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea o creştere accentuată de la -12 grade Celsius în prima noapte, până la 0 grade Celsius în ultimele două nopţi.

În zilele de 21 si 22 se vor semnala precipitaţii local însemnate cantitativ, la început ploaie, apoi şi sub forma de lapoviţă şi ninsoare. În intervalul 23-24 martie vor predomina ninsorile.