Vreme geroasă în toată ţara, iar la munte ninge izolat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Suntem în plină informare de vânt şi ger, valabilă până sâmbătă, la ora 18. Vineri, vremea este geroasă şi, doar pe la munte, izolat, sunt fulguieli trecătoare.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 15:21
Vreme geroasă în toată ţara, iar la munte ninge izolat VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

În general, vremea este frumoasă, dar în Banat, Crişana, Transilvania şi la munte, vântul suflă şi cu 55…60 km/h. Avem soare cu dinţi, la amiază, cu temperaturi de la cel mult minus 11… minus 10 grade în Moldova până la 1… 2 grade cu plus, pe litoral.

După o dimineaţă geroasă, vineri, în capitală, îşi face apariţia soarele dar nu vom avea mai mult de minus 7 grade.

Sâmbătă, se mai încălzeşte, dar în centru, nord-est şi sud, vremea rămâne foarte rece. Temperaturile pornesc de la minus 10 grade în Oltenia şi estul Transilvaniei, în timp ce, în Dealurile de Vest se înregistrează 6…7 grade. Este ceaţă, dimineaţa, în est şi sud, iar vântul suflă mai tare în vestul, centrul şi nordul ţării. După căderea nopţii îşi fac apariţia precipitaţiile, pe arii tot mai extinse în vest, nord şi centru, dar şi în zona deluroasă din regiunile extracarpatice. Vorbim despre ploi şi lapoviţe care pot depune polei în Bănat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi pe alocuri în Oltenia, dar şi despre ninsoare în celelalte regiuni.

În capitală, sâmbătă dimineaţă sunt condiţii pentru puţină ceaţă, dar iese şi soarele. În jur de minus 3 grade, vor fi la amiază.

Ultima zi din săptămână vine cu precipitaţii. În jumătatea de vest a ţării, sunt ploi şi lapoviţe, condiţii în care se poate formă polei, pe când, în jumătatea de est a ţării, predomină lapoviţa şi ninsorile. Amiază vine cu temperaturi de la minus 4 grade în sudul Olteniei, nordul Moldovei sau estul Transilvaniei până la 8 grade pe litoral.

În Bucuresti, duminică, dimineaţă, sunt condiţii de ceaţă, apoi cad şi precipitaţii – ploi, lapoviţe şi ninsori. În jur de 0 grade vor fi la amiază.

Săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mixte în vest, sud şi sud-est, unde vor fi condiţîi de polei, pe când, în rest, predomină ninsorile. Temperaturile rămân în limite apropiate de normalul perioadei, între minus 4 grade prin depresiuni şi 6…8 grade pe litoral. De miercuri, se pare că, scad din nou temperaturile, pentru câteva zile.