Vremea face victime în Europa: Gerul a ucis mai multe persoane în Marea Britanie şi Franţa VIDEO

Mai mulţi oameni au murit din cauza gerului, viscolului şi poleiului în Marea Britanie şi Franţa, în timp ce urgia a provocat haos pe şosele în Bulgaria, Ungaria sau Macedonia. În Republica Moldova zeci de localităţi nu au curent electric.

30 dec. 2014, 10:53
Vremea face victime în Europa: Gerul a ucis mai multe persoane în Marea Britanie şi Franţa VIDEO

Un bărbat de 50 de ani fără adăpost a murit de frig la Paris. Un altul, de 29 de ani, şi-a pierdut viaţa în nordul ţării. Gerul şi viscolul au făcut ravagii şi pe şoselele din Hexagon. În weekend s-au format cozi pe zeci de kilometri, iar mii de oameni au rămas înzăpeziţi. Astfel că, un deputat a propus ca echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă să devină obligatorie şi în Franţa

Vremea a făcut victime şi în Marea Britanie. Cel puţin patru oameni au murit în accidente rutiere cauzate de polei şi de zăpadă în ultimele patru zile.

În Republica Moldova mai multe drumuri sunt închise, iar zeci de şoferi sunt blocaţi în nămeţi de mai bine de 12 ore. În plus, peste 40 de localităţi nu au curent electric de ieri.

Situaţia este dramatică şi în Bulgaria. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi, iar în multe dintre ele se aflau copii. Vântul puternic şi vizibilitatea scăzută au îngreunat eforturile autorităţilor de a ajunge la cei înzăpeziţi. Mai multe şosele au fost închise timp de mai multe ore. În numai 12 ore, pompierii au salvat 320 de oameni rămaşi înzăpeziţi. Meteorologii au anunţat că temperatura va scădea la minus 20 de grade Celsius la noapte.

Sudul şi sud-vestul Ungariei este acoperit de nămeţi, iar vântul bate cu putere. Sute de utilaje au fost scoase pe şosele pentru a curăţa zăpada, însă fac faţă cu greu situaţiei. Nenumărate maşini au ieşit în decor după ce au derapat.