VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Caniculă insuportabilă, dar se întorc ploile

Astăzi şi mâine, în Bucureşti se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din acest an, anunţă meteorologii. Locuitorii Capitalei sunt sfătuiţi să nu se deplaseze între orele 11 şi 17. Veştile bune vin abia de vineri, când vremea începe să se răcorească. 

RomaniaTV.net
08 iul. 2015, 03:31

VREMEA IN BUCURESTI. Valul de căldură de origine nord-africană a reuşit să topească România în ultimele două zile. Şefii Administraţiei Naţionale de Meteorologie urmăresc cu îngrijorare temperaturile, urmând să decidă abia în această dimineaţă dacă vor institui codul roşu de caniculă, cel puţin în partea de vest a ţării. “Deocamdată, nu putem spune când vom emite codul roşu. Miercuri va fi ziua cea mai grea, iar de dimineaţă vom face o nouă estimare pentru ce va fi după-amiază, pentru că diferenţa este foarte mică. Suntem la limita de sus a unui cod portocaliu şi, posibil, la limita de jos a unui cod roşu. Decizia pentru codul roşu o vom lua de dimineaţă, în funcţie şi de temperaturile care se vor înregistra marţi. Maxima de astăzi (n.r. – ieri) în Capitală a fost anunţată la 36 de grade Celsius, cu depăşirea pragului de 80 de unităţi al indicelui de confort termic. Ziua cea mai călduroasă din tot acest interval va fi însă miercuri, cu maxime în Bucureşti de circa 38 de grade Celsius. Valul de căldură se va menţine în Capitală şi în partea de sud-est a ţării, iar joi va fi la fel de cald ca miercuri. În schimb, în celelalte regiuni ale ţării, vremea începe să se răcorească. De vineri scăpăm de caniculă şi în Bucureşti”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru ziarulring.ro.

VREMEA IN BUCURESTI va fi caniculară miercuri şi in Bucuresti, iar disconfortul termic accentuat; maxima termică se va situa în jurul a 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Vremea in Buucresti se va menţine şi joi caniculară în zona Capitalei, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura aerului va urca până la valori de 36…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

VREMEA IN BUCURESTI. VINERI, Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă si in Bucuresti, astfel că maxima va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate si se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În weekend, vremea va fi frumoasă si calduroasa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 32 de grade. Dar saptamana viitoare inceope cu o scadere a valorilor termice si cu o probabilitate de aparitie a manifestarilor de instabilitate atmosferica din ce in ce mai ridicată. 

Potrivit legislaţiei în vigoare, codul roşu se instituie atunci când temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius în intervalul orar 11.00-17.00, iar autorităţile sunt obligate să ia măsuri de mobilizare maximă. Potrivit unui ordin al ministrului sănătăţii, pentru situaţiile de cod roşu trebuie reduse deplasările la cele esenţiale şi evitată ieşirea din clădiri între orele 11.00 şi 17.00. Totodată, ordinul recomandă consumarea a doi-patru litri de lichide pe zi şi evitarea oricărui tip de alcool. 


loading...