Vremea în Europa, dintr-o extremă în alta: în Belgia e furtună, în Ungaria e arşiţă VIDEO

Unii se ascund de vijelii şi furtuni, trăsnete şi grindină, iar alţii leşină de căldură şi ar da orice pentru o picătură de ploaie. Aşa se pot descrie capriciile vremii, zilele acestea, în Europa.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 19:09

Furtuni violente au lovit Belgia două zile la rând. Au căzut între 20 şi 25 de litri de precipitaţii pe metru pătrat, iar vântul a bătut în sudul ţării cu până la 100 de kilometri pe oră.

Situaţia nu este mai bună nici în Franţa. În regiunea Loarei a căzut grindină de mărimea unor mingi de tenis. „Era un zgomot ca şi cum ar fi venit un avion. Impresionant. Apoi a căzut grindină timp ce 5-10 minute”, au relatat unii dintre cei care au fost martori la spectacolul naturii.  La Rouen, străzile au fost acoperite de ape. Traficul este perturbat în mai multe zone din Franţa, iar circa 23.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

La polul opus se află Ungaria, care se confruntă de câteva săptămâni cu arşiţă şi secetă. Potrivit specialiştilor, agricultura a suferit deja pierderi de peste 300 de milioane de euro din cauza caniculei.