Vremea în România: Ciclonul Kathleen ameninţă şi ţara noastră. Ce ne aşteaptă de Florii 2024

Săptămâna se încheie cu o vreme călduroasă pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 25 - 26 de grade. Nordul, centrul și estul țării vor avea parte și de câteva ploi și averse, iar, izolat, vor fi posibile furtuni.

05 apr. 2024, 17:09
Vremea în România: Ciclonul Kathleen ameninţă şi ţara noastră. Ce ne aşteaptă de Florii 2024

Vremea în România:  Pasajul unui front atmosferic va aduce ploi slabe, vineri seară, în Crișana, Maramureș și, local, în Transilvania și Bucovina. Câteva averse izolate vor fi posibile, după-amiaza, și în est.

În restul țării, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade, cele mai ridicate valori fiind așteptate în Oltenia.

ANM a publicat, vineri, estimările pentru perioada 8 aprilie – 6 mai.

Vremea în România săptămâna 8 – 15 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 6 aprilie 2024. Vremea se menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă
Vremea în România săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în România săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani

Ciclonul Sabine: O furtună puternică se formează în Atlantic

În timp ce la noi primăvara amintește deja de începutul verii, frigul iernii nu este foarte departe. În nordul Scandinaviei, temperaturile au scăzut sub -30 de grade.

Gerul încă stăpânește ferm nordul Scandinaviei. În Nikkaluokta, un mic oraș din nordul Suediei, s-a înregistrat miercuri dimineață cea mai rece noapte de aprilie din ultimii 30 de ani, cu o minimă de minus 34 de grade.

În nordul Suediei și al Finlandei, temperaturile au scăzut până la aproximativ minus 30 de grade în multe locuri.

Frigul este resimțit într-o măsură mai mică și în sudul Scandinaviei. În sudul Norvegiei și al Suediei, marți a nins abundent în unele regiuni.

Un ciclon uriaș se va forma deasupra Atlanticului de Nord în weekend, aducând în Europa vânturi cu viteze de uragan, ploi torențiale, ninsori și valuri puternice de furtună.

Ciclonul de o adâncime excepțională, în centrul căruia presiunea va scădea la doar 950 hPa, se va forma prin unirea mai multor nuclee ciclonice. Situat între coastele Insulelor Britanice și ale Islandei, acesta va afecta vremea în toată Europa de Vest.

Prognoza meteo. Vine un nou puseu estival, temperaturile urcă iar la 30 de grade Celsius
Va aduce vânturi puternice, cu rafale de peste 150 km/h în munții din vestul Europei și deasupra apelor atlantice. Sunt așteptate mai întâi ploi torențiale, dar și ninsori în zonele mai înalte.

Valurile furtunii care se vor prăbuși pe coastele Islandei, Irlandei, Scoției, Franței, Spaniei și Portugaliei ar putea avea pe alocuri o înălțime de până la 10 metri.

Ciclonul se va afla deasupra Insulelor Britanice.Cum va afecta vremea de la noi?
Ciclonul va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii până în vestul Europei. Acest aer cald se va deplasa ulterior spre țara noastră, aducând încă o săptămână cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna aprilie.