VREMEA în weekend. Scăpăm de ger, dar dăm de POLEI

VREMEA în weekend. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, meteorologii spun că este pericol să se formeze polei pe şosele, dar şi pe trotuare, aşa că atât şoferii, cât şi pietonii trebuie să fie atenţi cum circulă, informează România TV.

02 ian. 2015, 07:43
VREMEA în weekend. Scăpăm de ger, dar dăm de POLEI

VREMEA în weekend. În urma ninsorilor recente şi a vremii foarte geroase, pe trotuare s-a format deja un strat de gheaţă foarte alunecos. În ultimele zile, mai multe sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma căzăturilor pe gheaţă.

VREMEA în weekend. Se recomandă pietonilor să aibă grijă pe un păşesc, să aibă încălţăminte corespunzătoare vremeii, să meargă cu paşi mici şi puţin aplecaţi în faţă pentru a-şi păstra stabilitatea.

PROGNOZA METEO. Temperaturile cresc uşor, NINSORILE se întorc în weekend

VREMEA în weekend. Vineri temperaturile sunt în creştere, dar vremea rămâne încă geroasă. La amiază, temperaturile vor varia între -8°C în depresiunile din Transilvania şi 5°C în dealurile subcarpatice din Moldova şi Muntenia. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de -4°C. Seara, cerul se va înnora şi va ninge în Maramureş, centrul şi estul ţării. În Moldova şi Banat există posibilitatea de precipitaţii mixte, fapt ce amplifică riscul de formare a poleiului.

Sâmbătă, temperaturile vor varia, la orele prânzului între -2°C în zonele depresionare şi 6°C în Delta Dunării, iar precipitaţiile vor fi izolate. Maxima în Bucureşti va fi de 0°C.

Duminică, în vest şi în sud vor fi precipitaţii izolate sub formă de ninsori şi lapoviţă, iar vântul va începe să bată mai tare. În Moldova se vor înregistra -3°C la prânz, iar maxima va fi de 6°C în Oltenia şi Dobrogea. Pentru prima dată după mai multe zile, în Bucureşti temperaturile vor depăşi pragul de îngheţ, 1-2°C.