Vremea la MARE şi la MUNTE pentru vacanţa de 1 Mai

În ciuda ploilor şi furtunilor care au pus stăpânire pe o mare parte din ţara noastră, vacanţa de 1 Mai va fi una cu vreme frumoasă şi caldă.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 15:19
Vremea la MARE şi la MUNTE pentru vacanţa de 1 Mai

Vremea se anunţă frumoasă şi caldă la mare sâmbătă şi duminică, dar şi în primele două zile ale săptămânii viitoare. Valorile termice se vor situa cu aproximativ 6 grade peste mediile multianuale ale perioadei, pentru că la amiază se estimează în aer temperaturi de 21, 22 de grade în zona Constanţa – Mamaia, în vreme ce mai la sud, spre Mangalia – Vama Veche este puţin mai rece, cel mult 18 – 20 de grade. Vântul are din când în când unele răbufniri şi nu trebuie să vă lăsaţi păcăliţi de temperaturile ridicate din aer, pentru că în apă, datorită inerţiei termice mai mare față de uscat, sunt valori mult mai scăzute, în jur de 13 grade.

Şi pentru cei care aleg să-şi petreacă vacanţa la munte, meteorologii au veşti bune. Vremea este deosebit de caldă, iar izolat şi trecător, după-amiază vor fi câteva ploi slabe, de scurtă durată. Se vor înregistra chiar în jur de 21 de grade pe Valea Prahovei la Predeal, 20 de grade la Păltiniş, în vreme ce la Stâna de Vale, în Munţii Apuseni vor fi cam 22 de grade.

Dacă alegeţi, în schimb să mergeţi pe litoralul bulgăresc şi acolo este frumos şi cald, iar valorile termice sunt comparabile cu cele de la noi, atât în aer cât şi în apă. În staţiunile greceşti, în special în cele de la Marea Egee probabilitatea de ploaie este ceva mai mare, dar se va vedea şi soarele, astfel că regimul termic va fi plăcut 23, 24 de grade, iar apa mării este mult mai caldă decât la noi, în jur de 16, 18 grade.