Prognoza METEO pentru începutul săptămânii: PLOAIE şi RĂCOARE

PROGNOZA METEO: Vremea va fi relativ răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul extrem, unde valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice ultimei decade a lunii septembrie.

27 sept. 2015, 14:59
Prognoza METEO pentru începutul săptămânii: PLOAIE şi RĂCOARE

PROGNOZA METEO Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. În nordul şi estul Olteniei, în Muntenia, Moldova, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a intervalului, în regiunile estice, sud-estice şi pe spaţii restrânse în cele vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprine intre 13 grade in Bucovina şi 26 de grade in Dobrogea.

VREMEA LA BUCUREŞTI: Luni, vremea va fi relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI, ÎN ŢARĂ: Vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a ţării şi local în celelalte regiuni. Izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade in Moldova si Transilvania şi izolat, 21 de grade pe litoral.

VREMEA LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară, astfel că vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, ÎN ŢARĂ: Vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil în estul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua local în regiunile vestice, sud-vestice şi izolat în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări temporare în est şi sud-est şi va sufla slab şi moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade in centru, dar si in zonele deluroase din vest si sud şi 18 grade in Moldova.

VREMEA LA BUCUREŞTI MARŢI:  Vremea va fi rece pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei vor mai fi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor faţă de zilele anterioare, însă În cea mai mare parte a tarii vremea ramane rece pentru sfârşitului lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros şi dar mai ploua in general slab, local în regiunile sud-estice şi izolat în cele vestice şi de sud-vest, precum şi în zona montană. Vântul mai are rabufniri în estul şi în sud-estul tarii precum şi în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in nordul Moldovei si 18 grade in vest. La Bucureşti, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal in ultima zi de septembrie. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul mai scade in intensitate. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade. 

TENDINTA

Saptamana viitoare va contnua cu vremea rece pentru această perioadă; meteorologii anunta temperaturi maxime intre 11 si nu mai mult de 18 grade, in timp ce in orele diminetilor mercurul in termometre se apropie de pragul de inghet in unele localitati din tara. Ploile, in schimb, se raresc. Numai pe parcursul zilei de miercuri isi mai fac aparitia prin regiunile vestice şi pe la la munte, pentru ca mai apoi acestea sa mai fie prezente, doar la nivel izolat prin masivele montane.