Vremea rămâne caldă, dar plouă pe alocuri. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii ne anunţă că în următoarele zile vremea va rămâne caldă, cu temperaturi peste medie, însă adevăratul nivel al mercurului din termetre nu se va resimţi din cauza vântului şi a ploilor, care vor cădea pe alocuri.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 14:21
Vremea rămâne caldă, dar plouă pe alocuri. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri se menţine vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu maxime termice la amiază între 7 grade în nordul extrem al Moldovei şi 17 în Lunca Dunării. Ca aspect, în vestul ţării norii persistă şi plouă local, la munte, de asemenea, şi pe creste precipitaţiile sunt mixte, dar în restul ţării mai apare şi soarele, iar ploile sunt prezente doar pe alocuri. Dar nu vorbim despre cantităţi importante de apă decât în nord-vestul teritoriului şi în zona Munţilor Banatului. În plus, vântul se înteţeşte şi el, mai ales la munte, în partea de răsărit a ţării şi în sud-vest.

În Bucureşti şi miercuri va fi vreme caldă, maxima zilei atinge aproximativ 15 grade, în loc de 9 cât ar fi normal, iar norii persistă mai ales în prima parte a zilei, când pot să cadă şi câteva picături de ploaie, apoi îşi face loc şi soarele.

Citeşte şi Plouă în toată ţara, iar temperaturile scad până la -8 grade. PROGNOZA METEO PE 2 SĂPTĂMÂNI

În cursul zilei de joi vremea se menţine mai caldă decât în mod normal, cu maxime de la 9 grade în regiunile nordice până spre 20 de grade în sud-estul ţării. Cerul se anunţă noros şi plouă pe arii extinse, mai ales în vestul, centrul şi nordul teritoriului. Noaptea, însă, începe un proces de răcire în regiunile intracarpatice, unde temperaturile devin negative, iar ploile se transformă în lapoviţă şi chiar ninsoare. Iar în vest şi în zona de munte vorbim chiar despre cantităţi de apă mai însemnate. În celelalte regiuni temperaturile rămân mai ridicate decât în mod normal, iar precipitaţiile vor fi doar sub formă de ploaie. Vântul devine tot mai alert, în majoritatea regiunilor sunt intensificări locale, iar pe crestele montane, unde predomină ninsorile, sunt rafale puternice.

În Capitală vremea rămâne caldă, termometrele vor indica la amiază temperaturi cu 10 grade mai mari decat ar fi normal, 18 grade va fi maxima zilei, în ciuda cerului acoperit de nori ce lasă ploi temporare. Vântul începe şi el să fie mai alert.

Vineri, vremea se răceşte în mare parte din ţară şi doar în est şi sud-est încă rămân temperaturi mai mari. Prin urmare, temperaturile la amiază rămân în preajma limitei de îngheţ în Banat, unde maximele vor fi de minus 1…0 grade, în timp ce în Moldova şi Dobrogea încă se mai ating valori de 16…17 grade. Aspecte de iarnă, aşadar, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cad precipitaţii mixte pe arii extinse, iar la munte ninge, în timp ce estul şi sud-estul ţării apare şi soarele printre nori şi numai pe alocuri plouă slab. Vântul continuă să sufle mai alert în mare parte din ţară, iar pe crestele montane rafalele sunt puternice.

În Bucureşti, vineri, norii se perindă pe cer şi acoperă soarele din când în când, însă condiţiile pentru câţiva stropi de ploaie vor fi reduse. În schimb, vântul suflă cel puţin moderat, aşa că cele 11…12 grade indicate de termometre la amiaza vor fi resimţite ca mai puţine. Iar noaptea mercurul din termometre coboară sub limita de îngheţ.

Ultimele zile din săptămână vin cu vreme rece, în zori termometrele indică temperaturi negative în toată ţara, iar la amiază nu vor fi mai mult de 7 grade în sudul ţării, pornind de la minus 3 în nord-vest. Dar vremea se mai îndreaptă ca aspect, în jumătatea sudică a teritoriului predomină soarele, şi doar în nord, local, mai sunt precipitaţii slabe, mixte. Însă vântul nu se domoleşte, sâmbătă încă suflă cu putere, mai ales pe crestele înalte de munte, dar duminică se mai linişteşte.

Începutul săptămânii viitoare marchează debutul unui nou proces de încălzire, iar temperaturile revin la normalul perioadei, împreună cu ceaţa ce îşi face din nou apariţia noaptea şi dimineaţa în zonele joase de relief.