Vremea rămâne caniculară în mare parte din ţară. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea se va menţine călduroasă, caniculară în unele zone ale ţării, cu temperaturi maxime de până la 36 de grade Celsius. Abia spre sfârşitul săptămânii, mercurul va mai coborî cu câteva grade în termometre şi îşi vor face local apariţia ploile şi descărcările electrice.

12 aug. 2013, 16:10
Vremea rămâne caniculară în mare parte din ţară. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Pentru cei care suferă deja de cald, veştile nu sunt prea bune de la meteorologi. Marţi, vremea se mai încălzeşte cu câteva grade. Astfel că în sudul extreme al ţării, vorbim iar de caniculă. Aşadar, sub un cer pe care se vor arăta doar câţiva nori rătăciţi din care doar pe la munte şi în partea de sud-est a ţării unde ar putea să mai cadă vreo ploaie, valorile termice urcă nestingherite până la 27 de grade în estul Transilvaniei până la 35-36 de grade în regiunile sudice.

Capitala are şi ea de îndurat încă o zi cu soare care va încinge puternic atmosfera la amiază când aşteptăm 34 de grade. Nici o şansă, aşadar, să ne răcorim, mai ales că de ploi nici nu poate fi vorba, iar vântul abia dacă se simte.

Miercuri, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în sud şi sud-est, unde local va fi caniculă în orele amiezii. În nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, vor fi înnorări temporare şi local, îndeosebi după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul variabil şi astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrâne, mai ales noaptea. Vântul va fi slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Şi în Bucureşti, vremea va deveni caniculară, miercuri, astfel că maxima temperaturii aerului va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Joi, temperatura va marca o scădere în majoritatea regiunilor. În centrul, estul şi sudul teritoriului vor fi înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploile vor fi doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Lunca Dunării.

Şi în Capitală, temperatura este în uşoară scădere, astfel că se vor înregistra maxime de 30…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi trecător ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.

Încheiem săptămâna de lucru cu nori din care cad ploi în averse prin sud-vestul ţării şi la munte. Vântul abia dacă se simte, în timp ce temperaturile nu mai exagerează, înregistrându-se valori cuprinse între 23 şi 32-33 de grade. De altfel, temperaturile continuă şi în weekend în aceeaşi notă echilibrată, cu mici şanse să plouă.

Marea îşi primeşte turiştii într-o notă tropicală. Nici urmă de nori aducători de ploaie, cu soare puternic la amiază când în aer se adună 30, dacă nu chiar 33 de grade Celsius, în timp ce apa mării la ţărm e ca un ceai încălzit la 25-27 de grade. Cât despre briza mării, aceasta nu reuşeşte să răcorească atmosfera.

Cald se face însă şi la munte. Dar măcar aici e rost de ceva ploi de vară, cu fulgere şi tunete mai ales în Carpaţii Meridionali, dar cad câţiva stropi şi în restul zonei montane. Vor fi valori de la 18 grade pe Vârful Toaca unde aşteptăm ploi, până la 25 de grade la Stâna de Vale.

Citeşte şi Vremea se încălzeşte până aproape de pragul de caniculă. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI