Vremea rămâne frumoasă şi caldă, cu vânt primăvăratic. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vremea frumoasă de primăvară va continua să se menţină în următoarele zile, cerul însorit urmând să fie acoperit doar de câţiva nori de decor.

16 apr. 2013, 14:36
Vremea rămâne frumoasă şi caldă, cu vânt primăvăratic. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, vremea rămâne frumoasă şi se mai încălzeşte puţin. Soarele domină cerul şi doar prin vestul şi sudul ţării, precum şi la munte îşi fac apariţia câţiva nori, mai mult de decor pentru că şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul mai are unele răbufniri nervoase în Dobrogea. Amiaza vine cu temperaturi plăcute, de la 12…13 grade pe litoral până la 21 de grade în vest.

Bucurestenii vor fi, miercuri, răsfăţaţi de o vreme frumoasă şi însorită. Nici un nor nu se zăreşte pe cer, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa. În aceste condiţii, temperaturile se avântă spre 19…20 de grade în orele amiezii, uşor mai mult decât ar fi normal pentru data din calendar. Presiunea atmosferica stagnează în jurul valorii de 760 mm Hg.

Citeşte şi Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO emisă de ANM

Joi, vremea ne răsfaţă din nou cu mult soare şi temperaturi ridicate. Soarele stăpâneşte cerul şi numai în sudul şi sud-estul ţării vor fi câţiva nori, fără a strica însă aspectul frumos al vremii, iar condiţiile de ploaie rămân reduse. Vântul se simte puţin prin sud-est, cu menţiunea ca pe litoral şi în Deltă şi va avea chiar mai multă putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13…14 grade pe litoral şi 23 de grade în vest.

În Capitală, joi, soarele blând de aprilie urcă mercurul în termometre până la 17…18 grade, în condiţiile în care vântul adie primăvaratic.

Vineri, vremea se menţine uşor mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Amiaza aduce temperaturi de la 13 grade pe litoral până la  21 de grade în vest. Va predomina soarele, dar îşi mai fac apariţia şi câţiva nori, mai ales prin sudul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, unde izolat şi trecător este posibil să plouă slab. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa.

În Bucureşti, vineri, soarele este acoperit de nori din când în când, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul de est rămâne puţin mai sprinten şi moderează avântul temperaturilor care se opresc la 16…17 grade.

Sfârşitul acestei săptămâni, dar şi primele zile ale săptămânii viitoare, aduc o vreme uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului, mai ales în sudul şi estul ţării. Soarele împarte treptat cerul cu norii şi creşte probabilitatea de apariţie a ploilor începând de duminică. Acestea vor prefera mai ales partea de vest, centru şi nord a ţării şi doar izolat îşi fac apariţia în celelalte regiuni.

La munte, miercuri vorbim despre o vreme frumoasă şi în continuă încălzire. Va predomina soarele, dar din când în când îşi fac apariţia şi câţiva nori, însă mai mult de decor, pentru că şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul îşi face simţită prezenţa, mai ales pe creste, iar amiaza aduce 14 grade la Stâna de Vale, 12 grade la Predeal, 10 grade la Sinaia 1500, în timp ce numai pe crestele cele mai înalte este ceva mai rece cu numai 5 grade Vârful Toaca în Munţii Ceahlău. În ciuda temperaturilor ridicate în zona înaltă de munte stratul de zăpadă este consistent: 254 cm în Bâlea Lac, 176 cm la Vârful Omu. Sub 1600 de metri stratul de zăpadă este discontinuu sau topit în întregime.

În Transilvania, soarele străluceşte din plin, iar vântul este domol. Temperaturile sunt plăcute pentru această perioadă din an: 16 grade la Miercurea Ciuc, 18 grade în Sibiu şi Cluj-Napoca şi 20 de grade în Alba Iulia.

În nord-vestul ţării, soarele domină cerul, dar îşi fac apariţia şi câţiva nori de decor. Temperaturile se avântă spre 20 … 21 de grade în orele amiezii.

Şi în regiunile vestice predomină soarele, dar vor fi şi înnorări trecătoare, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Amiaza îi răsfaţă pe locuitorii din această parte a ţării cu 20 de grade.

În Oltenia, soarele împarte cerul cu norii, în special în orele amiezii, iar pe la deal vor fi câteva ploi de scurtă durată. Maximele ajung la 20….21 de grade, temperaturi puţin mai ridicate decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

În jumătatea de vest a Munteniei, cerul este aproape lipsit de nori, vântul liniştit şi 18….20 de grade în termometre la amiază.

Şi în sud-est predomină soarele, iar vântul se agită, în special în Dobrogea. Mercurul în termometre urcă la 18….19 grade, cam cât ar fi normal să se înregistreze în această perioadă. Valori mai coborâte vor fi numai în zona litoralului, unde temperaturile  vor fi de 13 grade din cauza influenţei apei mării.

În Moldova este soare cu câţiva nori de decor din când în când, iar vântul adie primăvăratic prin sudul zonei. Vor fi 16 grade peste zi în Bucovina, 17 grade la Bacău şi 18 grade în Vaslui şi Focşani.