Vremea rămâne frumoasă şi caldă, dar cerul va fi acoperit de nori. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână nu aduce schimbări ale regimului termic, vremea menţinându-se frumoasă. Totuşi, meteorologii anunţă că cerul va fi acoperit de nori, fără a aduce ploaie.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 14:26
Vremea rămâne frumoasă şi caldă, dar cerul va fi acoperit de nori. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri, locuitorii din regiunile vestice şi nord-vestice au parte parte de o vreme însorită mai toată ziua, în timp ce în celelate regiuni norii fac parte din peisajul meteo al zilei. Mai mult, în sud, în centru şi în est aşteptăm înnorări mai consistente. Ploile îşi fac apariţia însă doar izolat şi trecător, în special după amiaza şi seara în sudul ţării şi în Carpaţii Meridionali, dar sunt ploi neînsemnate cantitativ. Suflă mai energic doar prin sud-est şi în zona montană înaltă. Până la amiază temperatura aerului ajunge la valori maxime cuprinse în general între 12, 13 grade pe litoral şi 24 grade în nord-vest.

În Capitală, vineri este o zi de primăvară normală, cu nori ce se înmulţesc temporar fără să aducă ploaie şi vânt ceva mai agitat din când în când, fără să devină însă supărător. La amiază termometrele arată în jur de 17 grade, foarte aproape de normalul datei din calendar.

Citeşte şi Cum va fi VREMEA de Florii. Vezi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Sâmbătă, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării, adică meteorologii prognozează maxime de la 14 grade pe litoral şi în Delta Dunării până la 23 grade în vest şi în nord-vest. Norii se înmulţesc temporar şi lasă ploi de scurtă durată în sud şi la munte, în timp ce în celelate regiuni cerul rămâne variabil. Vântul suflă cu intensificări la munte, pe litoral şi în Deltă.

Vremea se menţine normală sub aspect termic în Bucureşti în prima zi a weekendului, cu maxime de 18, 19 grade. Norii se adună trecător pe cer, dar şansele să plouă sunt reduse.

Duminică, regimul termic este apropiat de cel de sâmbătă, meteorologii prognozează la amiază valori maxime de la 123 grade în nordul Moldovei, unde vremea se răceşte uşor şi vor fi 21 grade în Banat, în sudul Olteniei şi la Munteniei. Înnorări mai consistente şi ploi aşteptăm în Moldova şi local la munte, iar în celelalte regiuni, deşi vor fi înnorări temporare, plouă doar izolat îndeosebi în sud-est. Din cauza instabilităţii atmosferice vor fi şi ploi sub formă de aversă, posibil însoţite de fulgere şi tunete, iar vântul suflă mai energic în regiunile extracarpatice.

Duminică, în Capitală, soarele domină cerul în prima parte a zilei chiar dacă norii nu lipsesc, dar după amiază norii câştigă teren fără să crească semnificativ şansele să plouă. Sub aspect termic la amiază e plâcut, termometrele vor arăta în jur de 20 grade.

În prima zi a săptămânii viitoare vremea e mai capricioasă, se înnorează temporar şi plouă slab, local, în vestul şi în centrul ţării, precum şi la munte. În celelate regiuni, ploile sunt doar izolate. Vorbim şi despre averse ce pot fi însoţite de descărcări electrice. Vântul e mai turbulent în sud-vest şi bineînţeles pe crestele munţilor. Maximele termice scad uşor în est şi în sud-est şi se încadrează între 13 şi 21 grade. Totuşi, de marţi până vineri temperaturile cresc uşor şi vremea va fi o idee mai caldă decât în mod normal. Va mai ploua, slab şi local, în vest, în nord şi în centru şi doar izolat în celelalte regiuni.