Sute de români, BLOCAŢI în nămeţi în Ungaria. S-a decretat STARE DE URGENŢĂ din cauza viscolului

Publicat: Vineri, 15 Martie 2013 11:28 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2013 14:46 // Sursa: RTV.net

Situaţie dramatică în Ungaria. Sute de oameni sunt blocaţi în nămeţi. Unii sunt sunt acolo chiar şi de mai bine de 12 ore, după ce microbuzele şi autocarele cu care se deplasau au rămas înţepenite din cauza zăpezii. Între ei şi români. De altfel, în Ungaria, meteorologii au instituit COD ROŞU de ninsori, viscol şi rafale puternice de vânt. Zăpada deja depusă a creat mari probleme pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi. Autorităţile române iau în calcul închiderea vămilor cu Ungaria. Vremea rea a făcut o victimă în Bulgaria şi a provocat multe daune materiale.

Valul de frig ce a atins vestul Europei la începutul săptămânii s-a abătut în noaptea de joi spre vineri şi asupra Ungariei. Partea occidentală a ţării, inclusiv Budapesta, a fost acoperită în întregime de zăpadă, provocând haos în transport. Meteorologii au instituit în Ungaria cod roşu de ninsori, viscol şi rafale puternice de vânt pentru judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy şi Zala, situate în partea de vest a ţării, şi asupra judeţului Borsod-Abauj-Zemplen, în nord-est. În toate celelalte judeţe ale Ungariei a fost emis cod portocaliu şi galben de ploi, ninsori şi vânt.

Autostrăzile M1 (Budapesta - Viena) şi M7 (Budapesta - Croaţia) sunt blocate din cauza troienelor de zăpadă care s-au format ca urmare a vântului foarte puternic. De asemenea, o serie de şosele principale şi drumuri naţionale sunt blocate în partea de vest a Ungariei.

Numărul românilor aflaţi în tranzit în Ungaria rămaşi blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile este de ordinul sutelor, fiind cel puţin şase autocare cu pasageri români în această situaţie, informează MAE.

"Până în acest moment misiunea diplomatică din Budapesta a primit numeroase solicitări din partea cetăţenilor români blocaţi pe autostrăzile M1 şi M7. Majoritatea cetăţenilor români solicită informaţii cu privire la perspectiva deblocării şoselelor (...) Numărul estimat al cetăţenilor români blocaţi pe şoselele ungare este de ordinul sutelor. Sunt şi şase autocare blocate care se află în contact cu ambasada", informează MAE român, la solicitarea Mediafax.

"Suntem la 20 de kilometri de autostrada M7, într-o localitate numită Simontornya. Suntem 50 de români. Autorităţile ne-au oprit aseară (joi seara n.r.) din drum, în jurul orei 22.00. Nu ne mai dau voie să ne deplasăm nici înapoi, nici înainte către autostrada M7. Proviziile de mâncare sunt pe terminate, motorina, de asemenea. Sistemul de încălzire al maşinii nu mai face faţă. Sunt persoane în vârstă, avem şi câţiva copii printre noi. Condiţiile meteo sunt foarte grave, vântul suflă cu foarte mare putere. Suntem într-o situaţie critică. De asemenea, avem o persoană care este operată pe cord deschis şi începe să se simtă din ce în ce mai rău. Nu ni se dă un ceai cald, nu ni se dă nimic. Credem că mai avem motorină până pentru diseară (vineri seara n.r.), dacă la noapte va continua aşa şi autorităţile nu ne permit deplasarea cred că o să îngheţăm de frig", a spus, la România TV, Cosmin Balint, unul dintre românii înzăpeziţi.

Punctele de frontieră la graniţa cu Slovenia şi Croaţia sunt închise circulaţiei în zona judeţului Zala, fiind deschise cele aflate în judeţele Baranya şi Somogy.

În toate judeţele din Ungaria se circulă cu mare dificultate din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Autorităţile ungare au lansat repetate apeluri de a se evita plecarea la drum, în special în zona de vest a ţării, şi au recomandat ca persoanele care se află în trafic să nu-şi continue călătoria şi să se retragă în locuri de cazare, benzinării sau să oprească în proximele localităţi. Aeroportul internaţional Budapesta este deschis.

Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter a declarat vineri stare de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor

Ninsori puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi şi întreruperea furnizării unor servicii importante, în ultimele 24 de ore.

Un număr de 77 de localităţi erau afectate de pene de energie electrică, peste 100.000 de rezidenţi neavând curent electric vineri dimineaţa, a declarat pentru MTI o purtătoare de cuvânt a furnizorului E.ON. Întreruperile în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci peste cablurile electrice îngheţate, a precizat Nikoletta Egyhazi.

O serie de trenuri fie au oprit, fie înregistrează întârzieri de până la două ore, majoritatea în zona de vest şi nord a ţării, a anunţat compania feroviară MAV.

Mii de persoane au petrecut noaptea de joi spre vineri în vehicule, pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei, din cauza blocării carosabilului de camioane ce au derapat împinse de rafale violente de vânt. De asemenea, aproximativ 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, pe autostrada M7 din Ungaria, care leagă Budapesta de graniţa cu Croaţia. Cel puţin un om a murit, iar alţii 40 au fost răniţi. În carambol au fost implicaţi şi doi români.

Autorităţile române le recomandă şoferilor care doresc să se deplaseze în Ungaria să rămână în ţară pentru moment. Într-o şedinţă se discută chiar închiderea vămilor din România pentru a evita blocajele şi ambuteiajele.

Atenţionare COD PORTOCALIU DE VÂNT, valabilă şi vineri în Bulgaria

În oraşul bulgar Gabrovo, o tânără de 20 de ani a murit pe loc, joi seară, strivită sub o schelă suspendată doborâtă de vânt, informează Trud. Alţi câţiva locuitori ai oraşului au fost răniţi uşor de copaci sau de alte obiecte. Ministrul bulgar de interne Petea Pârvanova i-a sfătuit pe locuitorii oraşului Gabrovo să rămână acasă până normalizarea situaţiei. În oraş a fost declarată stare de urgenţă. Primarul Tania Hristova afirmă că mai mulţi copaci au fost doborâţi, ceea ce îngreunează traficul rutier.

Trecătoarea Tvârdiţa-Elena din centrul Bulgariei este închisă circulaţiei din cauza copacilor căzuţi la pământ, informează Focus.

Iarna a revenit în forţă şi în nordul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Şoferii maşinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutâi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mar 16:42
Răspunde | Votează email 0 email
Dan
Actiunile de compromitere a Romaniei au ca scop final impartirea tarii, insa, ca si treapta intermediara, decredibilizarea adversarilor lui Base (pentru a-i aduce iar la putere si a se putea continua planurile Ocultei Mondiale). Romania este considerata de Oculta, Noul Ierusalim, insa nu in plan spiritual (cum, de altfel, va fi fara acesti satanisti), ci in proiectele lor financiare, politice, economice…
15 mar 16:23
Răspunde | Votează email 0 email
Dan
Intervenţia în Parlamentul României a omului politic mason Dan Amedeo Lăzărescu a adus în vizorul autorităţilor române adevăratele scopuri ale celor interesaţi de a plasa un ungur în fruntea masoneriei româneşti: dezmembrarea teritorială a ţării. De aceea, supremul comandor al Marii Loje Naţionale, Costel Iancu, a fost audiat de Comisiile de Apărare ale Camerei Deputaţilor şi ale Senatului, precum şi de Comisia parlamentară de control asupra S.I.E., unde el a confirmat intenţia unor structuri masonice străine privind federalizarea României. Concret, Costel Iancu a arătat că, la Bruxelles, reprezentanţii masoneriei europene i-au spus clar că trebuie să se producă o împărţire a României în regiuni autonome, iar Transilvania trebuie să intre sub tutela masoneriei franceze. Evident, Costel Iancu nu şi-a arătat acordul şi, de aici, dorinţa masoneriei franceze de înlocuire a sa din fruntea masoneriei române cu belgianul de origine maghiară A. Szakvary. Ne întrebăm dacă această “schismă” a fost momentul în care evreul Marcel Shapira a scăpat din mână masoneria din România, sau s-a acordat prioritate intereselor lojilor “americane” din Ritul scoţian vechi şi acceptat (care are în spate Lojile NATO şi B’nai B’rith), dar se pare că Tribunalul Masonic (nu cel instituţionalizat în România în 1996, ci cel al “Conventului de la Viena”) a decis înlăturarea lui Costel Iancu pentru vina de a fi dezvăluit organelor statului român discuţiile masonilor purtate la Bruxelles, iar “fratele” Micu Filip, primul mare maestru român după 1989, îl instalează la 13 martie 2002 în demnitatea de mare maestru al Marii Loji Naţionale din România pe maiorul Viorel Danacu, din cadrul Ministerului de Interne (absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti şi al Colegiului de Apărare Naţională, seria a III-a). Suntem in legitima aparare fata de structurile masonice (si B’nai B’rith) ce s-au infiltrat in functiile cheie, in ultimii 23 de ani. Atat timp cat ne ameninta fiinta nationala si viata noastra, vom lupta cu aceleasi arme pentru distrugerea lor, deci, sub orice forma ! Sa distrugem paduchii neamului romanesc !
15 mar 14:45
...şi de mai bine de 12 ore, după ce microbuzele şi autocarele cu care se deplasau au rămas înţepenite din cauza zăpezii. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Sute de români, BLOCAŢI în nămeţi în Ungaria. S-a decretat STARE DE URGENŢĂ din cauza...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H