Vremea rea continuă să facă ravagii în România. Gospodării inundate, drumuri rupte sau acoperite de ape în mai multe judeţe

Un nou val de furtuni violente a traversat țara. Cele mai mari probleme au fost în zonele de deal și de munte. Localități întregi au fost inundate în câteva minute. De asemenea, aproape 100 de copii din zonele afectate de intemperii din Alba vor fi vaccinați împotriva hepatitei. Centrul Infotrafic anunţă că, miercuri dimineaţă, există încă mai multe sectoare de drum afectate de ploile torenţiale din ultima perioadă. În unele zone, apa de pe carosabil măsoară 30 – 40 de centimetri.
Alina Andrei
05 iun. 2019, 04:58
Vremea rea continuă să facă ravagii în România. Gospodării inundate, drumuri rupte sau acoperite de ape în mai multe judeţe

Inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 159 localităţi din 28 judeţe şi municipiul Bucureşti, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din sute de case, beciuri, subsoluri, curţi şi anexe gospodăreşti. Au fost inundate sediile unor instituţii publice, dar şi ale mai multor firme. În continuare, sunt în teren 20.000 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne cu 8.500 de mijloace tehnice.

”Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte la nivelul a 159 localităţi din 28 judeţe şi municipiul Bucureşti, fiind afectate 240 case, 82 beciuri/subsoluri, 690 curţi, 57 anexe gospodăreşti şi 5 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 5 ale unor operatori economici, precum şi 21 străzii”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii MInisterului Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 7 drumuri naționale (DN 10/BZ, DN 24D/GL, DN 28/IS, DN 28A/IS, DN 28 B/IS, DN 17B/NT și DN 2/VN) și 7 drumuri județene (DJ 708/AR, DJ 282/BT, DJ 297/BT DJ 100H/BZ, DJ 668A/HD, DJ 208/SV și DJ 205/VN) din cauza alunecărilor de teren produse, acumulării de apă și aluviuni pe carosabil.

„Traficul rutier este blocat pe DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, şi 2 drumuri judeţene (203K/BZ, DJ 205D/VN), iar pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti a fost deviat din cauza acumulării apei. Circulaţia feroviară a fost afectată temporar pe 2 tronsoane de cale ferată (Chirleşti – Pătârlagele/BZ şi Bârlad/GL)”, a mai transmis MAI.

În judeţul Teleorman, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, la kilometrul 61+150, din cauza precipitatiilor din ultima perioadă, Raul Câlnişte a crescut, a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă între km 61+150 – 61+250 (localitate Drăgăneşti Vlasca).

”Apa măsoară în aceasta dimineata 10-15 cm. Se circula pe ambele fire, îngreunat, dirijat de Poliţie”, a transmis Infotrafic.

Ploile au făcut prăpăd în județul Buzău. În zona de munte, zeci de gospodării au fost inundate. De asemena, câteva poduri au fost distruse de viituri.

Apele au înghițit în câteva clipe o remorcă aflata pe malul unui râu. De asemenea, mai multe drumuri au fost rupte din cauza viiturilor.

Dezastru de proporții și în comuna Todireni, din Botoșani. Apele au măturat totul în calea lor. Aici a plouat într-o oră cât pentru o lună, iar populaţia a fost avertizată prin aplicaţia Ro-Alert să se adăpostească din calea potopului.

Ajutoare de la stat pentru persoanele afectate de inundaţii începând cu mai 2019. Câţi bani puteţi primi de la Guvern

Inundaţii au fost şi în Slănic Prahova. În zona de nord a județului Argeș a plouat puternic, iar câteva localități au fost acoperite de ape.

Şi apele Mureșului s-au umflat în urma ploilor și s-au revărsat în mai multe localități. Cel mai grav a fost în comuna Bârzava.

O maşină a delegaţiei ministrului Apelor şi Pădurilor a rămas împotmolită în timp ce inspecta zonele inundate din Galaţi

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'