Vin ploile de luni, însă temperaturile rămân ridicate. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Weekendul se menţine caldă în toată ţara, temperaturile maxime fiind ridicate faţă de normalul perioadei. Totuşi, de luni va ploua pe arii relativ extinse, dar apoi vremea e mai frumoasă.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 15:27
Vin ploile de luni, însă temperaturile rămân ridicate. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Sâmbătă, vor fi nori şi soare în egală măsură. Doar la primele ore, ceaţa însotiţă de nori joşi e prezenţă în zonele joase. Vom avea valori mai mari faţă de ceea ce ar trebui să fie în această perioadă. 12 grade vor fi în depresiuni şi 22 grade în sudul ţării.

Şi în Capitala, sâmbătă e mai cald decât în mod obişnuit. Sunt şanse sporite că ziua să înceapă cu ceaţă, dar după disiparea ei, soarele împarte cerul cu norii şi aduce în termometre maxime în jur de 21 grade.

Săptămâna se încheie tot cu vreme mai caldă decât în mod normal. Norii acoperă doar parţial cerul. Ceaţa din zonele joase este singurul fenomen meteo prezent în peisajul meteorologic, dar scăpam şi de ea în doar câteva ore, după ce soarele se ridică pe cer. Amiaza vine cu maxime de la 13 grade în depresiuni până la 22 grade în sud-est.

Şi pentru bucureşteni ziua de duminică aduce vreme caldă. Este posibil ca ziua să înceapă cu ceaţă, dar după disiparea acesteia va fi o zi frumoasă, cu cer variabil şi vânt ce nu trece de moderat. După-amiază meteorologii prognozează 19, 20 grade.

În prima zi a săptămânii viitoare vremea schimbă din nou foaia. Norii care vin dinspre Europa centrală acoperă treptat cerul în vestul, în centrul şi în nordul ţării şi aduc ploi pe arii relativ extinse. În celelalte regiuni ziua începe cu ceaţă în zonele joase, apoi vremea e mai frumoasă, cu nori şi soare şi abia în noaptea de luni spre marţi ajung şi aici câteva ploi. Aerul cald ce vine dinspre Marea Mediterană face că după-amiază să fie caldă pentru această dată, cu maxime de la 15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 23 grade în sudul Banatului.

Ceaţa ar putea fi prezenţa în Capitala şi luni dimineaţă, dar va fi o zi plăcută. După amiază termometrele arata în jur de 20 grade.

Marţi temperaturile mai scad puţin în vest, în nord şi în centru, unde mai aşteptam şi ceva ploi. În celelalte regiuni însă plouă doar izolat şi e încă o vreme caldă. 9 grade vor fi în nord şi 22, 23 în sud-est.

De la jumătatea săptămânii până aproape de weekend temperaturile continua să scadă în toate regiunile până la valori normale: 9…14 grade. Despre ploi vom vorbi mai ales în a doua parte a săptămânii în regiunile sudice dar în timpul dimineţilor vom mai avea parte de ceata în zonele joase.