Vremea schimbă foaia. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Dacă în zilele de weekend ne-am bucurat de soare pe săturate şi temperaturi de vară în toate zonele ţării, iată că vremea schimbă foaia. Încă de la începutul acestei săptămâni vremea se schimbă radical. Începand din această dupa-amiază locuitorii din vestul ţării vor avea din nou parte de furtuni violente, grindină, aversele puternice cu tunete, fulgere şi vânt în rafale se vor extinde treptat peste întreaga jumătate vestică a ţării, pentru ca marţi frontul atmosferic să se menifeste violent în nordul, centrul şi estul ţării.

RomaniaTV.net
29 iun. 2014, 11:51
Vremea schimbă foaia. Vezi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Luni, vremea devine instabila in toata jumatatea de vest a tarii si, mai ales dupa-amiaza si in noaptea urmatoare, apar aversele cu descărcări electrice si vant putrenic, izolat se depasesc 20…25 l/mp si va cadea si grindina. In restul tarii insa, abia dupa caderea noptii apar pe alocuri astfel de fenomene, ziua se anunta destul de insotita. Prin urmare, la amiaza vor fi temperaturi generoase, de la 24 de grade pe litoral pana la 32 de grade in reigunile nord-vestice.

In Capitala va fi vreme frumoasa luni, soare pe saturate pe parcursul zilei si 28…29 de grade la amiaza, insa odata cu noaptea vin si norii de furtuna, ce aduc averse insotite de tunete, fulgere si rafale scurte, dar puternice, de vant.

Marti, norii de furtuna stau adunati peste nordul, centrul si nord-estul tarii, dar sunt prezenti si in zonele de deal si de munte din celellalte regiuni. Nu lipsesc nici aversele insotite de descarcari electrice, izolat inca sunt de asteptat cantitiati mari de apa si se mentin conditii de grindina, vantul da si el semne de agitatie, prima zi de iulie nu aminteste deloc de luna lui cuptor. Mai ales ca temepraturile scad si ele fata de ziua precedenta, mai simtitor in nordul tarii, unde nu se mai depasesc 19 grade, si doar in sud-est inca se mai ating valori varatice, de 29…30 de grade.

In Bucuresti, marti dimineata, inca treneaza norii si mai sunt conditii pentru averse si descarcari electrice, apoi vantul moderat dinspre vest risipeste norii treptat si pana la amiaza se aduna in tremometre aproximativ 28 de grade, destul de potrivite datei din calendar.

Miercuri vrema se indreapta, devine frumoasa in mare parte din tara, soarele predomina pe parcursul zilei si doar dupa-amiaza la munte apar cativa nori ce lasa izolat ploi scurte, de vara, posibil insotite de tunete si fulgere. Vantul insa nu se intensifica si doar in Dobrogea pare ceva mai alert peste zi. Prin urmare, dupa pranz termometrele vor indica 23 de grade in Bucovina si 30 de grade in sud-vestul tarii.

In Capitala miercuri va fi o zi frumoasa, cerul se mentine aproape senin pana tarziu in noapte, vantul adie placut si la amiaza vor fi 28…29 de grade in termometre.

Joi insa din nou vorbim despre instabilitate atmosferica accentuata, de aceasta data in jumatatea de nord a tarii si in intreaga zona de munte, unde, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, vor fi nori grosi ce adun averse abundente, vor fi si tuntete, fulgere si rafale de vant, posibil sa cada si grindina, iar temperaturile zile vor fi intre 18…19 grade in nord si aproximativ 29 de grade in sudul mai insorit al tarii. Iar ploile raman de interes si pentru sfarsitul de saptamana, mai ales in regiunile vestice, nordice si centrale, iar temperaturile nu se avanta peste cele normale, canicula este inca departe.