Vremea se încălzeşte de miercuri. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii au veşti bune, de miercuri vremea se răceşte. Miercuri, peste zi predomină soarele şi doar izolat norii încă sunt prezenţi şi scutură ploi slabe în primele ore ale zilei în regiunile centrale şi estice. Joi, temperaturile continuă să crească, vremea devine de-a dreptul caldă pentru final de septembrie, îndeosebi în sud-vestul şi sudul ţării.

23 sept. 2013, 13:52
Vremea se încălzeşte de miercuri. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, în nordul, centrul şi nord-estul ţării va fi o vreme răcoroasă şi local va ploua slab. În celelalte regiuni, temperaturile sunt cele normale pentru această dată. Predomină soarele, iar ploile vor fi posibile numai izolat, cu precădere în Dobrogea şi delurile Crişanei şi Banatului.

La munte, la altitudini de peste 2.000 de metri, precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va continau să sufle tare, cu peste 80 km/h. De altfel, şi în zonele mai joase de relief circulaţia aerului este destul de rapidă şi vântul mai alert, îndeosebi în Moldova şi în sudul Olteniei, unde vor fi în jurul a 55 de km/h la rafală. La amiază se vor atinge cel mult 14 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, în timp ce în Lunca Dunării vor fi temperaturi normale, spre 25 de grade Celsius.

În Bucuresti, pe un fond termic caracterizat de valori normale la sfârşit de septembrie, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi destul de degajat şi doar în prima parte a zilei mai trenează norii, care însă nu lasă niciun strop de ploaie, dar vântul de vest tot mai alert îi risipeşte repede. Prin urmare, la amiază temepratura aerului se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri contăm pe vreme în general frumoasă şi chiar în încălzire în sud-vestul ţării. Peste zi predomină soarele şi doar izolat norii încă sunt prezenţi şi scutură ploi slabe în primele ore ale zilei în regiunile centrale şi estice. Vântul încă suflă cu putere în zona de munte, dar nici în Moldova, Dobrogea şi sudul Olteniei nu se domoleşte. Temperaturile zilei pornesc de la 14 grade în depresiuni şi ating 26-27 grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

În Bucureşti, miercuri, este timp frumos, mai mult soare decât nori, iar vântul adie plăcut. Sunt, aşadar, toate condiţiile ca până la amiază mercurul din termometre să se ridice spre 23 de grade Celsius.

Joi, temperaturile continuă să crească, vremea devine de-a dreptul caldă pentru final de septembrie, îndeosebi în sud-vestul şi sudul ţării. Soarele predomină în majoritatea regiunilor, şi doar peste nordul, centrul şi nord-estul ţării câţiva nori rătăciţi lasă pe alocuri ploi slabe, iar vântul doar la munte mai dă semne de agitaţie, în rest se potoleşte. Temperaturile maxime pornesc de la 16-17 de grade în nordul extrem al Moldovei şi în Maramureş şi ating 28-29 de grade generoase în extremitatea sudică a Olteniei şi a Munteniei.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Ziua de joi se anunţă însorită în Capitală, vântul adie plăcut, astfel încât temperatura maximă, uşor peste media climatologică a perioadei, se va situa în jurul valorii de 26 de grade.